MADRID (Aftenposten): Du trodde kanskje det var mulig for lenge siden? Nei, da.

I Real Madrids offisielle supporterbutikk, som ligger rett ved Santiago Bernabeu, har man nemlig nektet å selge Ødegaard-drakten tidligere.

Senest i slutten av april, dagen etter at 16-åringen var en del av troppen som møtte Almería, fikk NRK kontant beskjed fra butikkpersonalet:

– Beklager, den kan vi ikke selge.

Grunnen var at drakten ikke var offisiell ennå.

Draktene til de aller største stjernene henger allerede på veggen. For å få Ødegaard-trøyen må du få spesialtrykk. Foto: Fredrik Saltbones

I salg etter debutenMen etter Martin Ødegaards førstelagsdebut for Real Madrid – mot Getafe i går – er det nå (endelig) mulig å skaffe seg en versjon av den smått historiske fotballdrakten.

En av de heldige, er Albert Stensrød. 11-åringen ble i dag en av de første til å kjøpe den hvite trøyen med 41 og Ødegaard.

– Han er ung og det var stort å være her da han debuterte i går. Dette er et minne for livet, forklarer Albert Stensrød på spørsmål om hvorfor han vil ha drakten.

Han er ikke Real Madrid-supporter, men omtaler seg selv som Ødegaard-fan. Og 11-åringen spiller naturligvis også fotball, for Råde i Østfold, og drømmen er å bli proff – akkurat som Martin Ødegaard.

– Det var morsomt å se en norsk 16-åringen debutere for Real Madrid. Da vet man at det er mulig. Det var en veldig kul opplevelse, sier Albert.

– Folk er misunnelige på oss

Sammen med mamma og pappa, Ewa og Trond Michael Stensrød, så han Martin Ødegaard spille sin aller første A-lagskamp for Real Madrid fra tribuneplass i går.

FAR OG SØNN: Nei, det er ikke Hans Erik og Martin Ødegaard. Det er Trond Michael og Albert Stensrød som stolt viser frem sine nye flunkende nye Ødegaard-drakter. Foto: Privat

– Vi har fått masse SMS-er fra folk som var misunnelige på oss. Det var utrolig stort å være her. Det har nesten ikke gått opp for meg engang, sier pappa Trond Michael, som selvsagt også sikret seg en Ødegaard-drakt.

Å si at supportersjappen i Madrid har blitt nedrent av ivrige Ødegaard-fans, er en løgn, men i 15-tiden søndag fikk Aftenposten opplyst at butikken hadde solgt et par-tre eksemplarer.

– Men det er flere i vår gjeng som skal kjøpe, så det blir minst solgt tre-fire til, skyter Trond Michael Stensrød inn.

PS! Det var riktignok ikke problemfritt å kjøpe drakten – butikkpersonalet måtte ty til kreative løsninger da de ikke fant bokstaven Ø. Løsningen ble klipp og lim.