Lagmannsretten bekrefter nå det TV 2 meldte i forrige uke om at ankesaken i kampfiksingssaken må berammes på nytt, etter at et telefonopptak ble spilt av uten tillatelse.

Påtalenemda i Norges Fotballforbund mener at grunnlaget for suspensjon fortsatt er til stede, men et vilkår for suspensjon er at den samlede suspensjonstiden ikke må overstige den tid de suspenderte antas å ville miste sine rettigheter ved endelig dom, heter det i en pressemelding fra NFF.

Det var sommeren 2012 at kampfiksingssaken ble en stor sak i norsk media, etter politiet fattet mistanke etter en kamp mellom Follo og Østsiden samme år.

Fire tiltalte ble i sommer sommer dømt for å ha inngått avtale om å tape fotballkamper med vilje mot betaling. Alle anket på stedet, og saken var egentlig berammet til januar/februar 2016.

Formose Pape Mendy, Drin Shala og Alban Shipshani ble senere suspendert fra fotballen, en suspensjon som per nå løper til 15. februar.

— Det er påtalenemndas oppfatning at en fortsatt suspensjon nå vil innebære et uforholdsmessig inngrep og at vilkårene for fortsatt suspensjon ikke lenger er til stede, skriver NFF i pressemeldingen.

Ankesaken er nå berammet til 3. januar 2017.