SANDNES (Aftenbladet): Navrestad, som kjører for Sviland BMX i Sandnes, nådde åttendelsfinalen i VM i BMX i Colombia forrige helg, men har samlet så mange rankingpoeng i Europa-cupen og verdenscupen, at han fikk en av de fire ekstraplassene UCI deler ut. Dermed får han sitt første OL i Rio om to måneder.

  • Jeg var ganske sikker på at jeg var kvalifisert, men det var herlig å få den endelige bekreftelsen fra UCI, sier Navrestad til Aftenbladet.

Han hadde OL i Tokyo i 2020 som et langsiktig mål, og ser derfor på OL i Rio som en bonus.

  • Det er helt klart en bonus at jeg allerede får OL-tur i mitt første år som senior, og en fin erfaring på veien videre, sier han.

Navrestad skal kjøre EM i Italia i juli, hans siste konkurranse før OL.

  • Det blir mest trening hjemme på Sviland, og så får vi se om vi får råd til å ta en tur til Nederland. Der har de laget en kopi av OL-banen, så det hadde vært kjekt å fått prøve denne, sier Navrestad.

Landslagstrener Sebastian Kartfjord, som representerte Norge under OL i Beijing i 2008, er glad for beskjeden.

  • Dette var vel fortjent, og jeg tror Tore kan bli tatt ut i det neste uttaket til Olympiatoppen 19. juni, sier Kartfjord til Aftenbladet.

  • Olympiatoppen har sagt at det ikke er sikkert at Norge sender en kvinnelig landeveissyklist til OL, selv om Norge har én kvoteplass. Dette fordi nivået ikke er høyt nok. Frykter du Navrestad kan få samme beskjed i BMX?

  • Nei, det gjør jeg ikke. Tore har en sjetteplass i verdenscupen fra tidligere i år, og har vist at han har noe å fare med. Dessuten er dette bare et steg på veien til hans langsiktige mål, sier landslagstreneren.