SANDNES (Aftenbladet): Med åttendelsfinale i VM og mange rankingpoeng fra verdenscup og europacup, er førsteårssenioren Tore Navrestad (20) fra Sviland BMX med stor sannsynlighet klar for OL i Rio. Det endelige svaret foreligger om en uke.

Navrestad tok to andreplasser og en fjerdeplass i kvalifiseringsheatene i VM i colombianske Medellin natt til mandag, og gikk videre til åttendelsfinale. Her ble han hindret av en annen rytter, og klarte ikke å bli blant de fire beste i sitt heat, og dermed nå en kvartfinale. Det hadde gitt automatisk OL-billett. Likevel er sjansene for en Rio-tur gode.

Må vente en uke

TIL OL: Tore Navrestad. Foto: Pål Christensen

— Jeg er 97 prosent sikker på at Tore er OL- klar, og det samme sier de andre nasjonene som deltok her i VM. Nå må vi bare vente på en bekreftelse fra Det internasjonale sykkelforbundet, UCI. Det kan ta en uke. Slik er systemet. UCI må sjekke at alle poeng og alle rankinger fra i år er korrekte, så generer de en ranking og topp fire her får OL-plass. Før VM var Tore Navrestad ganske langt foran sine nærmeste konkurrenter fra Danmark, og de tok ingen poeng i VM, sier landslagstrener BMX, Sebastian Kartfjord til Aftenbladet.Han er fornøyd med Navrestads innsats.

-Tore kjørte kjempebra, i et tøft heat, men var dessverre offer for en rytter som falt rett etter start. Denne rytteren ble hengende på hjulet hans ned hele startbakken, og bremset farten til Tore, sier Kartfjord.

Særforbundene innstiller sine kandidater, mens det er Olympiatoppen som har siste ord i forhold til OL-uttaket.

Bronse

VM-BRONSE: Silje Fiskebekk, til høyre, på podiet i Colombia etter sin strålende tredjeplass i VM i Medellin. Øverst står vinner Ruby Huisman fra Nederland og til venstre sølvvinner Natalia Afremova fra Russland. Foto: SEBASTIAN KARTFJORD

Landslagstreneren kunne ellers glede seg over at 17 år gamle Silje Fiskebekk, Klepp-jente som sykler for Sviland BMX, tok bronse i juniorklassen for damer.Fiskebekk ble tatt opp på landslaget i år, og syklet et strålende VM. Hun gikk helt til finalen, og ble her bare slått av nederlandske Ruby Huisman (gull) og russiske Natalia Afremova (sølv).

— En strålende dag på kontoret. Silje kjørte fantastisk, melder Kartfjord.