Etter heftig kritikk: NFFs valgkomité mener lederen er habil

Flere eksperter har reagert, men valgkomiteen mener Marianne Brynildsens roller er uproblematisk.

Publisert: Publisert:

Marianne Brynildsen er en nøkkelperson i prosessen som kan lede til en ny presidentperiode for Yngve Hallén. Valgkomiteen mener hun er habil, men ber Lovkomiteen i NFF ta en ny vurdering. Foto: NTB scanpix

  • Daniel Røed-Johansen
Denne artikkelen er over fire år gammel

De siste ukene har det vært debatt rundt habiliteten til lederen av NFFs valgkomité Marianne Brynildsen. Brynildsen har styreverv i flere av NFFs heleide datterselskaper, og leder samtidig komiteen som kommer med innstillinger til valg av president og styre i NFF.

Les også

Frykter straff ved å støtte andre enn Hallén

Flere eksperter har pekt på at de ulike rollene er problematisk.

Nå har NFFs valgkomité hatt et møte. Konklusjonen er at Brynildsen er habil.

— Utført arbeidet med stor integritet

— NFFs valgkomite har enstemmig kommet til at valgkomiteens leder Marianne Brynildsen er habil, heter det i en pressemelding fra valgkomiteen fredag kveld.

Marianna Brynildsen erklæres som habil. Foto: akershus.no

— Gjennom 3 og et halvt år har vi i valgkomiteen ikke opplevd noen habilitetskonflikt med at hun har styreverv i NFF sine heleide datterselskaper. Marianne Brynildsen har utført sitt verv med stor integritet i ulike spørsmål som har vært behandlet, står det videre.Valgkomiteen har likevel besluttet å be NFFs lovkomité om å foreta en vurdering av Brynildsens habilitet.

Ansatt av Hallén

Brynildsen er blitt satt inn i styret i fire NFF-selskaper siden 2012. Disse er Ullevaal Business Class AS, Ullevaal Stadion Idrett AS, Aktivitetselskapet Ullevaal Stadion og Ullevaal Arena AS.

Forbundsstyret, ledet av president Yngve Hallén, innstiller til disse styrene. Samtidig leder Brynildsen komiteen som kommer med en innstilling om hvem som børvelges som president under fotballtinget neste år. Hallén har varslet at han ønsker å fortsette som president.

Valgkomiteen vil offentliggjøre sin innstilling 15. januar.

Flere eksperter og jurister har stilt spørsmål ved Brynildsens habilitet. Blant dem er advokat og ekspert på idrettsjus Gunnar Martin Kjenner.

– Jeg mener at det meste taler for at hun er inhabil. Særlig fordi hun var med på å innstille Hallén til president i 2012, og etterpå er blitt oppnevnt i verv av samme forbundsstyre. Dette setter henne i en posisjon som det er vanskelig å si at hun ikke har noen bindinger i de vurderingene som gjøres. Det er tilliten som medlemmene har til hennes arbeid som er avgjørende, sa Kjenner til TV 2 forrige uke.

Publisert:

Les også

  1. Tippeliga-ledere ut mot fotballpresidenten: - På tide med endring

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.