Fotballpresident Yngve Hallen må tåle kritikk fra flere ledere i Fotball-Norge. Fotballpresident Yngve Hallen må tåle kritikk fra flere ledere i Fotball-Norge. Foto: NTB Scanpix

Tippeliga-ledere ut mot fotballpresidenten: - På tide med endring

Norske fotballedere gjør opprør mot Yngve Hallén.

Flere ledere i norske klubber mener det er på tide at Yngve Hallén fratrer fra sin stilling som fotballpresident. Det skriver VG.

–Spør du meg personlig, så har jeg siden 2011 ment at Hallén burde gå av. Måten han behandlet kvinnelige styremedlemmer på den gangen var så dramatisk at det burde ha fått konsekvenser, sier Vålerenga-sjef Stig-Ove Sandnes, som ikke ønsker å utdype svaret sitt overfor avisen.

Yngve Hallén har selv sagt at han ønsker å ta to nye år som president om han skulle bli gjenvalgt når ny president skal velges på Forbundstinget i mars 2016. Fotballpresidenten har fått mye kritikk den siste tiden, og spesielt for måten han uttalte seg i sagaen om FIFA og Sepp Blatter.

Før tinget i 2012 bestemte styremedlemmene Hege Leirfall, Hege Jørgensen og Anders Eggen å trekke seg.

KRITISK: Hege Leirfall mener at NFF har godt av et lederskifte. Foto: MATS SLAASTAD BIRKELUND

— Jeg ble valgt inn i styret fordi jeg hadde et ønske og en intensjon om å være med å utvikle norsk fotball. Det følte jeg ikke at jeg fikk muligheten til etter at Yngve Hallén tok over. Det var altfor mange prosesser som ble besluttet over hodet på styret, og så gikk det mye på Halléns lederstil og måten han behandlet oss andre i styret på. Jeg brukte veldig mye av min fritid på dette vervet, og når ting var som de var, fant jeg ut at nok var nok for min del i styret, sa Leirfall i et intervju til Aftenbladet i fjor.Fått med deg denne?

— For mange negative saker

Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes. Foto: Kjetil Flygind

Stig-Ove Sandnes i Vålerenga får støtte av styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug. Han er klar på at det bør bli en ny fotballpresident i mars neste år.–Jeg støttet Yngve sist, men jeg syns tiden er inne for å gjøre en endring. En frivillig organisasjon er ekstremt avhengig av omdømmet. Det har man ikke klart å ivareta. Det har vært for mange negative saker med blant annetsparkingen av Drillo, personalbehandlingen av Dilling, styremedlemmene som gikk og den forrige medieavtalen. Jeg syns heller ikke behandlingen av FIFA— og Blatter-saken står til karakteren 6, sier Haug til VG.

Til fotballbladetJosimar har idrettsjurist Gunnar Martin Kjenner uttalt at han heller mot at Marianne Brynildsen, lederen av NFFs valgkomité- som skal finne Norges nye fotballpresident - er inhabil som følge av at hun har styreverv i fotballforbundets selskaper.

— Ikke lovt noe som helst

–Jeg kan bekrefte at jeg har en god dialog med Marianne (Brynildsen, leder for NFFs valgkomité), og at jeg har gjort det klart for henne at jeg ønsker å fortsette å gjøre en jobb for norsk fotball, sa fotballpresidenten tilDagbladet for noen uker siden.

Det fikk Sandnes i Vålerenga til å reagere, som sier til VG at han syntes det virket som at det var avklart mellom Brynildsen og Hallén om at sistnevnte tar to år til i sjefsstolen.

— Marianne har overhodet ikke lovt meg noe som helst, annet enn at vi skal holde dialogen. Jeg er enig i at det må være en demokratisk prosess, sier Yngve Hallén.

På spørsmål fra VG om hvorfor han bør få lede norsk fotball videre, svarer fotballpresidenten at han har stor tillit til valgkomiteen, og at han bør fortsette hvis han blir innstilt til en ny periode.