Barcelona lekte tidvis med Manchester City, men egen ineffektivitet og en Joe Hart i toppslag begrenset seieren til 1-0. City var nødt til å score minst to ganger på Camp Nou for å kunne gå videre i mesterligaen, men ble rundspilt av et svært opplagt Barcelona.

– Jeg var veldig fornøyd med spillet, lagkameratene og at vi er videre til neste runde, sa Messi i et intervju vist på Viasat 4. Argentineren var nest sist på Ivan Rakitic' vinnermål. Messi var i en egen klasse og gjorde Citys spillere svimle med tunneler, driblinger og fantastiske detaljer.

Vi fulgte kampen direkte

At det bare ble 1-0 til vertene er egentlig en gåte, for de skapte sjanser på løpende bånd fra første minutt. Stolpene, Hart og svake avslutninger sparte City for en real ydmykelse, og Ivan Rakitics scoring etter halvtimen ble kampens eneste.

Ivan Rakitic (midten) scoret kampens enste mål. Foto: NTB scanpix

Men Barcas svake uttelling kunne faktisk fått konsekvenser. Utover i kampen kom de lyseblå mer og mer inn i kampen, og 12 minutter før slutt fikk Sergio Agüero sjansen fra straffemerket.Den reddet Marc-André ter Stegen, og nærmere kom ikke City.

Alle engelske lag ute

Mot slutten var heller Barcelona nær ved å øke ledelsen, men gang på gang sto Hart i veien. Keeperen spilte kanskje sin beste kamp i karrieren, og uten ham kunne hjemmelaget scoret seks, sju ganger.

– Mange av skuddene bare traff meg, jeg prøvde bare å gjøre meg stor. Det var mye å gjøre, og jeg måtte bare stoppe så mye som mulig, sa keeperen beskjedent.

Mesterligaens kvartfinaler går uten engelske lag. Liverpool røk ut allerede i gruppespillet, mens Arsenal, Chelsea og Manchester City falt i åttedelsfinalen.

– Det er et godt spørsmål hvorfor vi har så store problemer med å gå videre. Det er noe vi må komme til bunns i. Vi er blitt slått ut to ganger i åttedelsfinalen av Barcelona. De er et fantastisk lag, men skal vi gjøre noe som helst i denne turneringen må vi også være det, sa keeperen.

Juventus ydmyket Dortmund

Carlos Tevez scoret to ganger og bidro sterkt til å sende Juventus til semifinale i mesterligaen med 3-0 onsdag. Borussia Dortmund klarte aldri å gjøre returkampen i Tyskland spennende.

Juventus hadde med seg 2-1-seier i bagasjen fra det første møtet i Torino og festet ytterligere et grep om avansementet med den tidlige scoringen til Tevez. Argentineren fikk ballen på 20 meter, og skuddet som fulgte var det klasse over. Dortmund-keeper Roman Weidenfeller ergrer seg nok likevel over at han ikke stoppet avslutningen i nærmeste hjørne.

Hjemmelagets sisteskanse var bedre med da gjestenes sveitsiske høyreback Stephan Lichtsteiner fikk godt treff etter et drøyt kvarter. Weidenfeller fikk bokset avslutningen til hjørnespark.

Dortmund overspilt

Halvtimen ut i kampen fikk gjestene stjernespiller Paul Pogba skadet, uten at det så ut til å hjelpe Dortmund det minste. Trener Jürgen Klopp måtte se laget sitt slite kolossalt mot et godt strukturert Juventus-lag.

Dortmund-trener Jürgen Klopp ønsker Juventus-spillerne lykke til i kvartfinalen. Foto: NTB scanpix

Etter pause fortsatte gjestene å trykke på, og Juventus-spiss Alvaro Morata fikk tidlig to gylne muligheter til å punktere kampen. Begge ganger reddet Weidenfeller mesterlig.Morata var imidlertid ikke ferdig. Med 20 minutter igjen å spille måtte Weidenfeller kapitulere da Tevez og Morata kom alene med sisteskansen. Førstnevnte sendte ballen uselvisk til lagkameraten, som enkelt kunne trille inn 2-0 i det åpne målet.

11 minutter før slutt hamret Tevez inn 3-0 med en ny strålende avslutning og gjorde ydmykelsen komplett.