BRANN STADION (bt.no): — Jeg bommer på en del og treffer på noen, sier Kristoffer Larsen om sin spektakulære scoring.

Etter å ha stanset to gode kontringer ved å løsne skudd fra distanse, skulle han virkelig få betalt for å prøve på det ekstraordinære midtveis i annen omgang. Erik Huseklepps sleivete innlegg svevde lenge i luften før det landet på askøyværingens godfot og suste i nettmaskene bak Kristiansunds keeper.

— Jeg får beskjed om å skyte, og det lønner seg til slutt, sier Larsen, som ikke kan huske sist han traff så godt i en fotballkamp.

— Jeg har vel scoret noen sånne på trening, men jeg har ikke gjort det i kamp, så vidt jeg kan huske. Da må jeg i så fall langt tilbake i tid.

VIDEO: Se scoringene til Kristoffer Larsen her

— Bommet under oppvarmingen

Da han i annen omgang satte sin og lagets andre ball i nettet for kvelden, var det ingen tvil: 23-åringen var kampens store profil.

Etter noen kamper hvor de mange skuddene hans stort sett har endt bak mål, gjorde det godt for den dribleglade kantspilleren.

— Til og med under oppvarmingen bommet jeg på avslutningene mine, så det var veldig viktig for selvtilliten min å få to scoringer, sier Larsen.

Han er den første til å innrømme at ikke alt har stemt i de siste kampene. Riktignok har han vært farlig når han på sedvanlig vis har skjært inn fra sin venstreside og avsluttet med motsatt fot, men som regel har det ikke endt med noe annet enn en svak avslutning eller et brudd imot.

Skal bli en lagspiller

Brann-trener Lars Arne Nilsen mener at Larsens svingninger i prestasjonene er hans største utfordring.

— Han har det lille ekstra, men utfordringen er at han må vise det i hver eneste kamp, sier Nilsen, som siden han kom til Brann har jobbet mye med å få ballkunstneren Larsen til å bli en lagspiller.

— Larsen er en utrolig spennende kantspiller. Det som har vært problemet er at hvis han ikke har lyktes med det han synes er viktig, så har han ikke jobbet like hardt i forsvar, forklarer han og legger til:

— Nå har han jobbet hardt for laget i de siste kampene og blitt en lagspiller. Han kan ha løst koden og blitt den spilleren jeg ser at han kan være nå, men det får vi først svaret på i neste kamp.

— Hvor mye har selvtillit å si for at en spiller som Larsen skal fungere optimalt?

— Det er veldig viktig. En kantspiller skal utfordre og bomme mye før han scorer, så det er greit for meg at han prøver. Poenget er bare at han må huske å jobbe hjemover også. Det synes jeg han gjorde i denne kampen, sier Nilsen.

Burde hatt hat trick

På tampen av kampen hadde Brann flere store muligheter til å punktere kampen, og Larsen fikk selv en kjempemulighet til å fullføre sitt hat trick.

Men pasningen fra Erdin Demir traff 23-åringens stamfot og duppet over pendelen som skulle smelle ballen i mål.

— Den skal jo sitte. Det var utrolig bittert, egentlig, forklarer Larsen og legger til:

— Vi burde ha scoret langt flere mål i denne kampen enn det vi gjorde.

Han var likevel fornøyd med innsatsen laget la ned for kvelden. Det viktigste var jo tross alt å få med seg de tre poengene som var nødvendige for at Brann fortsatt skal ha kontakt med lagene i opprykksstriden før sommerpausen.

— Nå er vi med oppe i toppen. Det er godt å ta ferie vitende om det. Etter ferien gjelder det bare å fortsette med det vi gjorde i denne kampen, så skal vi nok klare å rykke opp, mener tomålsscoreren.