PRAHA (Aftenposten.no): Mönchengladbach-sjefen ville vite om Håvard Nordtveit skal spille 90 minutter landskamp mot Tsjekkia.

Håvard Nordtveit er het igjen i Borussia Mönchengladbach. Men han har hatt sine tunge stunder denne sesongen.

Etter å ha blitt benket i starten av sesongen og slitt med skader, ser det nå ut til at han har fast plass igjen på Mönchengladbachs sentrale midtbane. Nå nyter han tillit.

— Treneren har ringt meg fire ganger i dag. Han lurte på om jeg kommer til å spille 90 minutter i kampen mot Tsjekkia. Han tenker på kampen vi har til helgen. Han er engasjert og det tyder på at han liker meg, sier Håvard Nordtveit og smiler.

Lenger bak

En annen trener, landslagssjef Per-Mathias Høgmo, tenker ikke på Håvard Nordtveit som sentral midtbane. Han har kalt ham inn i landslagstroppen som midtstopper.

- Det jo vært min posisjon på ungdomslagene. Jeg har jo en mistanke om at jeg kommer til å være en spiller bak på banen etter hvert som karrieren skrider frem , sier Nordtveit som ikke har noe i mot at Norge-sjefen har andre planer for ham enn Borussia-sjef Lucien Favre.

Høgmo mener at dette er plassen som Nordtveit kommer til å ha i fremtiden.

— Jeg tror han har den kompetansen som kan gjøre ham til en god spiller i den posisjonen over tid.

En av få

Håvard Nordtveit er en av de får i Høgmos 22 i Tsjekkia som kan si at han har fast plass på laget. Det har han hatt de to siste sesongene, men i fjor høst kom motgangen.

— Jeg startet på benken denne sesongen. Mye på grunn av en at jeg hadde hatt en lang sesong med blant U21-EM i Israel. Men etter fem-seks kamper klarte jeg å jobbe meg inn igjen på laget. Deretter kom skaden. Det har vært tungt, men nå ser ting mye lysere ut, sier Nordtveit.

Grip sjansen

Han forteller om at det handler om å gripe sjansen når du får den og å være klar hele tiden. Hardt arbeid er det eneste som duger, mener Håvard Nordtveit som gjerne gir råd til norske Bundesliga-kolleger som sliter med spilletid.

— Det var en forferdelig følelse å bli satt ut av laget. Men når du klarer å kjempe deg inn igjen på laget med god margin når du får sjansen, så er følelsen desto deiligere, forteller Nordtveit i forkant av siste trening før kampen mot Tsjekkia.