PRAHA (Aftenposten.no): Per-Mathias Høgmo gjør det klart at han fortsatt er i en konstruksjonsfase med det landslaget han skal gå inn i EM-kvalifiseringen med. Derfor er det viktigst hvordan laget spiller mot Tsjekkia i morgen.

Gjenskaping

— Hvis vi klarer å gjenskape prestasjonene mot Danmark i fjor høst, vil jeg være godt fornøyd. Det betyr å skape mellom fem og syv målsjanser og at vi ikke gir bort mer enn fire-fem målsjanser, sa Høgmo på pressekonferansen på Eden Arena kvelden før Norge møter Tsjekkia samme sted.

Han er resultatorientert og vil gjerne vinne fotballkamper. Men akkurat nå er det ikke det viktigste.

— Det blir aldri seier uten å bygge stabilitet i måten å spille på. Det deles ikke ut en eneste medalje eller ett eneste poeng før det braker løs mot Italia. Et resultat mot Tsjekkia betyr ingenting bortsett fra at vi ønsker å vinne fotballkamper, misforstå meg rett, sa Høgmo.

Riktig motstander

I denne øvinsgperioden ser han kampen mot Tsjekkia som viktig. Det er en motstander som han mener det passer bra å spille mot akkurat nå.

— Tsjekkia er en veldig relevant motstander. Tsjekkia og Kroatia har på mange måter en lik fotballkultur og lik måte å spille fotball på, sier Høgmo dagen før kamp.

Norge møter Kroatia i EM-kvalifiseringen.

Alle er klare

Han vil ikke offentliggjøre laget før kampdag.

— Samtlige 22 spillere er aktuelle for å spille 90 minutter, sa Høgmo.

Dermed er hodeskadede Brede Hangeland og magevirusplagede Mohamed Abdellaoue klar til innsats dersom sjefen skulle peke på dem.