ULLEVAAL: Med et kvarter igjen å spille tirsdag kveld, sto det 1-1 mellom Norge og verdens 201. beste fotballnasjon San Marino. «Vi trodde ikke norsk landslagsfotball kunne synke lavere. Det kunne den, tydeligvis», skriver Aftenposten-kommentator Ola Bernhus.

Norge vant til slutt komfortabel med sifrene 4-1, og Stefan Strandberg mener det er urimelig å slakte det norske landslaget for innsatsen. Midtstopperen reagerte under TV-intervjuet med MAX-reporter Susanne Furøy Wergeland

— De er en gang over midtbanen, og scorer ett mål. Det er to skudd og to mål. Sånn kan skje, innledet Strandberg.

- Hva vil du si om det? Sånn går det ikke an å ha det i lengden?

— Nå må dere slutte. Hva skal vi gjøre? Vi vinner. Vi gjør ikke noe bra prestasjon, men vi tar uansett tre poeng. Det er det viktigste.

DETTE SA HØGMO:  - Det er utilgivelig. Det skal ikke skje overhodet .

- En tom følelse

Scoringen kom etter at Strandberg først kolliderte med Joshua King, før han senere bommet på en takling inne i feltet. I pressesonen i etterkant fikk Strandberg spørsmål om hva han følte da scoringen gikk inn.

— Jeg satt med en tom følelse. Hva er det som skjer?For vanligvis har et lag en del sjanser før de scorer, men ikke i disse kampene her. Sånn kan skje, sier midtstopperen til Aftenposten.

Strandberg innrømmer at landslaget ikke har prestert bra de siste dagene, men arresterer samtidig de som mener det er innsatsen det er noe galt med.

— Vi skulle ønske vi hadde gjort det bedre. Men tro meg, vi prøver vårt beste. Vi kommer hit på landslagssamling frivilllig. Det er kiubbene som betalener lønnen vår. Vi kommer fordi vi ønsker å gjøre det bra og oppfylle drømmene våre. Jeg tror dere bommer stort hvis dere tror vi går ut på banen for å lage et helvete for dere som ser på.

Strandberg startet både mot Aserbajdsjan og San Marino. Dermed kan han bli en viktig brikke i Norges VM-jakt. Den ser forøvrig lysere ut etter tirsdagskvelden. Norge ligger på fjerdeplass i gruppen, ett poeng foran Tsjekkia.

— Jeg var flau da de utlignet

Målscorer King sa følgende om følelsen da San Marino ordnet 1-1. — Jeg ble flau da de utlignet. Hadde vi ikke slått dem ville det vært en katastrofe. Men før kampen fikk vi beskjed om at San Marino pleier å slippe inn mål de siste 20 minuttene av kampene. Da Dio kom inn og etterhvert satte den første goalen løsnet det, sa målscorer Joshua King da han ruslet gjennom intervjusonen på Ullevaal stadion nesten tre kvarter etter kampslutt.

Han beskrev følelsen som "klein" da San Marino jublet ellevilt for 1-1-målet.

— Det var litt høye skuldre der da. Men det er sånn fotball er. Det var ikke en veldig sterk prestasjon, men jeg synes vi burde vunnet både 5, 6 og 7 mål. Vi går av banen med 4-1-seier, vi fikk tre poeng, det var det viktigste.

Adama Diomande var svært skuffet over at han måtte starte på benken. Hull-spissen kom på banen ved sidebytte og satte inn det svært viktige 2-1-målet etter 77 minutter.

— Det var et viktig mål. Etter det løsnet det for oss, fastslo Diomande.

- Hvorfor startet du ikke kampen?

— Det vet jeg ikke. Det må du spørre Høgmo om.

- Ble du overrasket?

— Ja, selvfølgelig. Det ble jeg.

- Hva tenkte du da de scoret 1-1?

— Jeg ble ganske skuffa og overrasket over at de fikk mål mot oss.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport, en sykkel-VM-spesial: Ekspertene enige - Kristoff vinner ikke gull.