NORGE-SAN MARINO 4-1

Norge tok tidlig ledelsen mot San Marino tirsdag kveld. Men det norske laget skapte få sjanser. Etter 10 minutter av andre omgang gikk det fra vondt til verre for Per-Mathias Høgmo og landslaget.

Ballen lå plutselig perfekt for Mattia Stefanelli, og 23-åringen dundret ballen i nettmaskene. Dermed var det noe uhyre sjeldent som skjedde på Ullevaal tirsdag kveld. På slutten rant målene uansett inn for San Marino, men lilleputtnasjonens scoring vil likevel bli husket lenge.

— Det er alltid stas for San Marino å score mål, fordi vi gjør det så sjeldent. I dag var det ekstra stas fordi vi utlignet og kjempet om et resultat. Det viste at vi kan utfordre store nasjoner, sier San Marino-sjef Pierangelo Manzaroli på pressekonferansen etter kampen.

DETTE SA HØGMO: - Det er utilgivelig. Det skal ikke skje overhodet.

- Komisk!

San Marino scoret bare én gang på 10 kamper i forrige EM-kvalik. I den pågående VM-kvaliken sto laget uten mål på de to første kampene. Laget hadde gått fire offisielle kamper på rad uten å score.

Dette var det den lille nasjonens første scoring på bortebane i en VM-kvalifiseringskamp siden 2001. — Det er ikke mulig, utbrøt MAX-kommentator Kenneth Fredheim etter scoringen, som han beskrev som «komisk».

San Marino har forøvrig 33.000 innbyggere, og det er kun to profesjonelle spillere tilknyttet landslaget.

FIKK DU MEG DETTE? Ødegaard scoret sitt første for Norge, men det var bare begynnelsen.

Bisarr stemning

Etter Stefanellis mål var det nærmest en bisarr stemning på Ullevaal.

Mange nordmenn på tribunen begynte å klappe og juble. Ute på banen løp spillerne mot benken og jublet samme med trenere, ledere og innbyttere. Først ett minutt etter målet begynte publikum å bue på Norge. Da hadde en del allerede pepet laget av banen til pause.

Også på sosiale medier strømmet reaksjonene inn.

— Da har jeg satset mine siste kroner på norsk straffespark. Og trukket tilbake søknaden om norsk statsborgerskap! skriver Davy Wathne, som har amerikansk statsborgerskap, på sin Twitter-konto.

— Hvor var du da San Marino scoret, skriver TV 2-programleder Jon Hartvig Børrestad på sin Twitter-scoring.

— Timen spilt i Oslo og det står 1-1. Begge målene scoret av San Marino. Skal vi si at det rekker nå? Noen må avbryte denne sketsjen, skriver tidligere fotballkommentator Per-Jarle Heggelund på sin Twitter-konto.

— Dette er GLADE amatører, skriver TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på sin Twitter-konto.

— Ja, vi var vitne til rørende scener Ullevål. Herlig med ekte idrettsglede! skriver TV 2-profil og tidligere sykkelrytter Mads Kaggestad på sin Twitter-konto.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport, en sykkel-VM-spesial: Ekspertene enige - Kristoff vinner ikke gull.