AaFK gikk gjennom et tungt økonomisk år i fjor, og er avhengig av å vinne publikum tilbake igjen i år.

— Det er har vært et tøft år med et underskudd, men vi visste hva vi holdt på med. Jeg skulle selvfølgelig ønske at vi leverte et overskudd, men det er tøff konkurranse på spillersiden. Skal vi henge med, så må vi gi sportsavdelingen mulighet til å hente inn spillere. Det er noe som koster for oss, sier klubbdirektør Henrik Hoff til Sunnmørsposten.

For 2016 blir det budsjettert med et overskudd på 84.500 kroner, men Hoff håper det er mulig å gjøre det bedre enn som så.

Må vinne publikum tilbake

— Vi har en jobb å gjøre med å få publikum tilbake på tribunene. Det å få opp engasjementet rundt AaFK som det var for noen år siden, er noe vi jobber hardt med. På en annen side har vi veldig mange lojale sponsorer, men alle vet at næringslivet har utfordringer her oppe i tøffe tider, sier han.

Klubbdirektøren sier klubben er klar over at de har en tøff jobb også denne sesongen økonomisk.

— Men vi vet allerede nå at vi har spillersalg som ligger godt over budsjettposten vår, så situasjonen er ikke helt håpløs, sier Hoff.

Tynn spillerstall

Han er overbevist om at klubben får et bedre økonomisk og sportslig år denne sesongen.

— Vi kommer til å gjøre det bedre enn ekspertene kommer til å tippe oss, men stallen er litt tynn enda, vi skal i hvert fall ha inn én spiller til, sier han.

Gårsdagens årsmøte gikk raskt ettersom det var svært lite diskusjon rundt det som skjedde. Det hadde heller ikke kommet inn et eneste forslag til saker på forhånd. Også under valgene som skulle foretas på årsmøtet var det helt rolig i salen.

Udramatisk valg

AaFK-leder Reidar Mjelde var ikke på valg denne gangen, men nestleder Berit Wennersberg valgte å trekke seg ett år før tiden på grunn av sin egen jobbsituasjon. Det samme gjorde Frank Ove Reite, som var vanlig styremedlem med ett år igjen.

Bjørn Gjerde ble valgt som ny nestleder, mens Jan Petter Hagen kom inn for Reite. Ola Engvik ble gjenvalgt som styremedlem. Kristin Grung kommer inn som nytt varamedlem.