Andreas Mikkelsen var sjanseløs i kampen om seieren, men kjørte seg inn til tredjeplass under helgens VM-runde i rally i Frankrike. Jari-Matti Latvala vant suverent.

Finnen var 43,1 sekunder foran briten Elfyn Evans. Mikkelsen var 3,2 sekunder bak ham igjen.

Pallplassen er Mikkelsens sjuende for sesongen, og hans sjette 3.-plass.

– Alt i alt har det vært en god helg for oss, selv om vi begynte litt forsiktig og hadde bremseproblemer på fredag. Men vi bygde stein på stein for hver etappe, og kjørte oss oppover på resultatlista. Det var nesten så vi klarte annenplass, og jeg skulle gjerne vært noen sekunder raskere slik at vi hadde stått nest øverst på pallen, sier Mikkelsen.

Mads Østberg kom på 6.-plass, to minutter bak Latvala.

Kan slippe seg løs

Suverene Sebastien Ogier, som allerede har sikret VM-tittelen, hadde problemer med dekk og motor under rundens første dag. Han endte helt nede på 15.-plass.

I sammendraget er Latvala nummer to, mens Mikkelsen er på 3.-plass, 34 poeng bak finnen. Østberg er nummer fire sammenlagt. Han har 28 poeng opp til landsmann Mikkelsen.

– Nå er jeg avhengig av at Jari-Matti Latvala feiler på de to siste løpene for at jeg skal klare å hente han inn igjen. Så det er ikke noe jeg tenker på. Like viktig for meg er det at jeg har fått en luke ned til fjerdeplassen som gjør at jeg kan slippe med litt mer løs før Spania og Wales, sier Mikkelsen.

Det gjenstår to runder av årets sesong.

(©NTB)