— Thor har spurt meg om jeg vil ha en rolle, om det blir en ren sportsdirektørrolle vet jeg ennå ikke, først må vi få satt ned organisasjonen, sier Atle Kvålsvoll til Fædrelandsvennen.

Trønderen har gjennom sin rolle i Team Sparebanken Sør bidratt til å løfte flere lokale ryttere mot norgestoppen, ikke minst Andreas Vangstad. Han har tidligere vært utenlandsproff i mange år, og var også trener for Thor Hushovd i en årrekke. Nå er han svært motivert for å hjelpe ryttere mot verdenstoppen igjen.

— Kjempespennende

— Jeg har brukt livet mitt på sykkel, og det å få lov til å være med å påvirke i et slikt lag, er kjempespennende. Ikke minst når Thor Hushovd står bak, for da vet jeg at det blir skikkelig bra. Dessuten vet jeg at mange ønsker å komme på et slikt lag, også utlendinger, for alle vet hva Thor står for, sier Kvålsvoll.

Han er aldri i tvil om realismen i planene om å stable et profflag på beina som skal kjøre på øverste hylle.

- Øverste nivå

— Det er veldig offensivt, men Thor er den som har sørget for veldig mye oppmerksomhet og rekruttering til sykkelsporten i Norge, og hvis det er noen som skal klare å ta sykkelsporten enda et skritt videdre, så er det han. Alle vet hva han har stått for prestasjonsmessig, og alle kjenner hans tydelige holdninger i forhold til juks og fanteri. Jeg mener han er den mest kompetente og troverdige til å stå bak dette, sier trønderen.

- Målet er Tour de France allerede i 2017?

— Det betyr at vi må opp på øverste nivå med en gang, og at vi må rekruttere ryttere som allerede er på et høyt nivå. Det er selvfølgelig krevende og krever ressurser, god research og kjennskap til ryttere, sier Atle Kvålsvoll.