Onsdag meldte Politiken og dansk TV 2 at Åge Hareide blir Danmarks nye landslagssjef. I dagene siden har det stått en rekke saker om temaet i danske, svenske og norske aviser.

Fra Hareide selv har det vært helt stille. Nå bekrefter han at han har vært i dialog med det danske fotballforbundet.

— Ja, de har spurt meg. Men jeg vil ikke si mer enn det når de nå har sagt at de vurderer tre-fire kandidater og at de er inne i sluttfasen, sier Hareide til Sydsvenskan.

Han forteller at han har snakket med Malmö-spillerne om Danmark-interessen.

- Telefonstorm

Overfor Kvällsposten forteller Hareide at han har opplevd telefonstorm etter Danmark-ryktene.

— Telefonen har brent de siste dagene, men det er ikke noe problem. Jeg har fullt fokus på matchen mot PSG, sier Hareidetil avisen.

Samtidig som ryktene svirrer, forbereder Hareide sitt Malmö-lag til Champions League-kampen mot PSG på onsdag. Ifølge Politiken blir Hareide klar som dansk landslagssjef innen få dager.

Heller ikke det danske fotballforbundet har villet kommentere Hareides kandidatur. De har et uttalt mål om å ha en erstatter for Morten Olsen på plass innen utgangen av året, og har fortalt at de nå står igjen med tre-fire kandidater.

Les Ola Bernhus' kommentar:

Var på tribunen i Parken

Hareide var på plass i Parken da Danmark fikk EM-drømmen knust av Sverige tirsdag kveld. Under onsdagens Malmö-trening glimret han også med sitt fravær.

— Jeg var i Göteborg på et møte som har vært planlagt lenge. Det var den eneste dagen vi hadde mulighet, så det var det dette handlet om. Jeg var på kampen i Danmark tirsdag med sponsorer, og dagen etter sto jeg opp halv fem om morgenen og kjørte til Göteborg, sier Hareide.

Aftenposten var onsdag i kontakt med Malmös sportssjef Daniel Andersson.

— Jeg vet at han er interessant for andre lag, men jeg kan ikke kommentere noe rundt dette, sa Andersson. Klubben har senere uttalt at de ikke har hørt noe fra det danske fotballforbundet angående Hareide.