TRONDHEIM (adressa.no): Mandag debuterte han for Norge, etter en vår preget av skader og herjinger med eliteseriebacker.

Kanskje like greit for RBK-trener Kåre Ingebrigtsen at 25-åringen tidvis har vært skadet: Pål André Hellands vårsesong hadde antakelig blitt enda tettere fulgt i utlandet om han hadde spilt samtlige kamper.

For:

— Pål er en spiller som legges merke til. Han har x-faktoren, sier rådgiver Bjørn Tore Kvarme til adressa.no

Fått flere henvendelser

Kvarme har selv en svært lang og innholdsrik karriere bak seg, og er i dag rådgiver for flere spillere, deriblant Alexander Tettey.

På direkte spørsmål sier Kvarme at han har blitt oppringt både av agenter og klubber vedrørende Helland.

— Jeg har fått flere telefoner, men det er ting vi ikke har gått videre med, sier han.

- Er det snakk om klubber fra større ligaer enn eliteserien?

— Ja, det er det, svarer Kvarme.

— Prestere over tid i RBK

Det norske overgangsvinduet åpner 22. juli og er åpent til 11. august. RBK har budsjettert med salg på ca 12 millioner kroner, og er åtte-ni mill. unna å nå målet.

Dermed åpner spekulasjonene rundt klubbens mest attraktive spillere – og av dem Helland.

Pål André Hellands rådgiver og tidligere Rosenborg-spiller Bjørn Tore Kvarme. Foto: Nils Toldnes

Kvarme tviler imidlertid på at det skjer noe allerede i sommer med spilleren som i fjor høst signerte ny langtidskontrakt med RBK.— Man vet aldri i fotball, og jeg kan ikke utelukke noe som helst. Men akkurat nå tror jeg han blir værende. Fokuset til Pål er å prestere godt over tid i Rosenborg. Han nyter stor tillit fra trenerne, og har spilt godt. Pål er en spiller folk kommer til Lerkendal for å se på. Går det supert i RBK, er jo drømmen for alle spillere en dag å kanskje få spille i utlandet. Men det fokuset har han ikke akkurat nå, sier Kvarme.

Én ting er det i hvert fall liten tvil om. Landslagsspill øker sjansen til å bli sett av større klubber.

— Det gjør det. Dersom RBK kvalifiserer seg til et gruppespill i Europaligaen er også det noe som blir lagt merke til, sier Kvarme.

Ikke overrasket

— Helland har gått den «tunge omveien» om 1. divisjon etter å ha vært god som junior. Er du overrasket over at han har slått slik tilbake?

— Nei, egentlig ikke. Han var på vei opp og fram da jeg selv var i Rosenborg. Men nå er han blitt litt mer moden, sier Kvarme.