Nyheten om at publikumsfavoritten David Nielsen forsvinner fra Start i sommer, blir ikke spesielt godt mottatt på Sørlandet. Fædrelandsvennen skrev tidligere i ettermiddag at dansken er solgt til Odense. Nielsen hadde i utgangspunktet kontrakt ut sesongen, men forlater Kristiansand allerede nå.

På nettforumet til 100% fotball raser debatten om bunnlaget Start er i fritt fall. Spesielt trener Stig Inge Bjørnebye og sports— og mediedirektør Svein Mathisen får gjennomgå. Supporterklubben Menigheden vil derimot ikke å kritisere duoen for at spissen forsvinner.

- Jeg tror ikke de ville sluppet David uten å prøve det meste. En spiller av sånt kaliber koster mye å erstatte. Her har de tatt en helheltsvurdering som gagner både klubb og spiller, og som ikke bare er basert på klubbens beste. Av og til må man kunne akseptere slike overganger i fotballen. Vi snakker tross alt mennesker, sier talsmann Rolf Eivind Berntsen.

Nielsen er den siste i rekken av profiler som forsvinner fra Start denne sesongen. Fra før har klubben gitt slipp på Alex Valencia, Stefan Bärlin og Marius Johnsen.

Her er noen av eksemplene fra debattforumet vårt:

”Hvis dette stemmer så hadde det vært fint om Matta og SIB kunne ha pakket sakene sine. Dette er rasering. Kanskje ikke kjemien er den beste, men det hadde vært bedre å løse problemet ved å sparke en vel overivrig trener enn å selge alle de beste spillerne. Vær så snill, ikke ødelegg denne klubben. Vær så snill å dra! Vær så snill!!!”

--- ”Dette var dråpen som fikk begeret til å renne over. Hadde gledet meg til høstsesongen, men nå blir det bare tragisk. Har ikke Start innsett at det er lettere å få ny trener enn å skifte ut hele laget.”

--- ”Jeg forstår ikke hva som skjer med Start. Klubben er snart ribbet for gode spillere. Tipper også at Doffen og Strømstad blir solgt i sommer eller ved sesongslutt. Helt seriøst så angrer jeg bittert på at jeg kjøpte årskort i år.”

--- ## Familiære forhold

Da fvn.no snakket med Stig Inge Bjørnebye etter treningen fredag formiddag, sa treneren følgende:

– Jeg er veldig fan av ham, men det er en del utenomsportslige ting som gjør at det kanskje er best om han drar.

Det skal blant annet familiære forhold, samt kontraktsdetaljer som er årsaken til at spissen nå returnerer til hjemlandet. Han kom til Start i fjor, men familien bor fortsatt i København.

- Når jeg leser grunnen til at han forsvant, er det forståelig at han trenger ro på hjemmebane for at han skal få det til på fotballbanen. Det er også forståelig han søker nye jaktmarker nærmere familien. Det er godt han gikk til en dansk klubb i stedet for norsk, men det er uansett trist å miste en så god spiss, sier Menigheden-talsmann Berntsen.

- Viktig å bry seg

Spissen, med en fortid i blant annet Wimbledon og FC København, markerte seg umiddelbart i eliteserien.

- David kom da vi lå med brukket rygg i 2006. Han kom inn og tok på seg mye av byrden fra de unge spillerne. Han kom med entusiasme, glød og scoringer som gjorde at det snudde for klubben i fjor. Det er det han vil bli husket for.

Han liker å se at sørlendingene reagerer på at spissen forsvinner.

— Det viser at David var en elsket spiller på hele Sørlandet. Det er godt å se at folk bryr seg om klubben og ikke er likegyldig til de valgene som blir tatt.