Han har trener Thomas Hansvoll, altmuligmann Kyrre Merg og mentor Tommy Fjeldheim rundt seg, men det er småtterier til apparatet Abraham kan trekke veksler på.

Lihaug må også grave dypt i lommeboka for å få oppkjøringen til sitt livs viktigste kamp så perfekt som mulig. Han har selv hentet inn to sparringpartnere. Med reise, opphold, flybilletter og lønn koster det ham omtrent 60.000 kroner den kommende måneden.

LES OGSÅ:

Men det funker, og den første sparringsøkta mandag var i alle fall vellykket, og ikke minst tøff.

— Jeg ser etter disse første seks rundene med sparring at Tim-Robin klarer å gjøre de tingene vi har jobbet med. Han er konsentrert med fokus å ta imot minst mulig. Jeg mener denne økta viste at han tar imot mindre nå enn hva tilfellet har vært tidligere, så jeg liker det jeg ser, sier trener Hansvoll til NTB.

Tim-Robin Lihaug er i gang med sparringen før den viktige kampen mot Arthur Abraham i Berlin 18. juli. Han gjorde unna de første sparringsrundene mandag, og det ble ikke spart på kruttet mellom bergenseren og sparringpartner Jevgenij Makhtejenko fra Ukraina. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hagens overmannDet er ukraineren Jevgenij Makhtejenko som er hentet inn for å sparre med Lihaug den kommende uken. Han slo Alexander Hagen knockout i en kamp i København i september for to år siden.

— Jeg synes den sparringen jeg har sett er veldig bra. Nå er Makhtejenko kanskje enda litt mer aggressiv enn Abraham, men jeg synes Tim klarer seg bra. Han flytter seg riktig i ringen og bruker jabben sin, mener Hagen som overvar den første sparringen.

Legenden Muhammad Ali ble fulgt til graven av tusener:

Han mener ukraineren som er sterk fysisk og en tøffing med et hardt slag, er riktig mann å lade opp til Abraham-kampen med.

Thomas Hansvoll er av samme oppfatning. Han sier at sparringen ikke må bli «for snill». Altfor mange boksere går i den fella.

— Men de slår jo nærmest så «tennene skrangler». Det er ikke for tøft og hardt?

— Nei, sparringen var ikke for tøff, absolutt ikke. Men slik sparring står han foran de neste tre ukene, så noe tøffere enn dette kunne det heller ikke vært. Det er vel helt på grensa, men såpass tøft bør det være, for å unngå at han kommer inn i ringen og får sjokk i Berlin når det blir alvor, kommenterer Hansvoll

Tim-Robin Lihaug (til høyre) og Jevgenij Makhtejenko sparret så «tennene skranglet», men etterpå var de like gode treningskamerater. Åpningen av sparringen var så tøff at den var på grensen som trener Thomas Hansvoll sa det. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

— Det jeg trengerLihaug selv gikk seks runder mot ukraineren. 23-åringen fikk gitt noen slag, men han måtte ta imot noen treffere også. Likevel var han veldig fornøyd med å ha gjennomført de første seks rundene med sparring før kampen 18. juli.

— Han er en veldig god bokser som gir meg det jeg trenger. Makhtejenko er jo også litt lik han jeg skal møte, altså Abraham. Jeg følte at jeg fant rytmen ganske fort. Det ble en bra åpning på sparringen i denne treningsleiren, sier Tim-Robin Lihaug til NTB.

- Hva legger du mest vekt på i denne fasen av oppkjøringen?

— Jeg hadde mest fokus på arbeidsoppgaver i denne sparringen. Men jeg klarte å gi ham noen harde slag også. Dette var god kvalitetssparring, noe jeg ikke har hatt så mye av de siste årene. Det skal løfte meg enda noen hakk, forteller bergenseren.

Han sier at Makhtejenko bokser i spurter, akkurat som Abraham, og Lihaug er ikke i tvil om at det er perfekt oppkjøring.

— Sparringspartneren min er jo sterk og på samme størrelse som Abraham. Dette ser bra ut, sier Lihaug avslutningsvis til NTB. (©NTB)