Muhammad Ali begraves fredag. Foto: NTB scanpix
Tusenvis hadde møtt opp utenfor Muhammad Alis barndomshjem i Kentucky. Foto: Lucy Nicholson, Reuters
Muhammad Alis kiste ble båret av blant andre Mike Tyson. Foto: Michael Clevenger, AP
En stor folkemengde ga bokselegenden en siste hyllest. Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Fredag ettermiddag norsk tid ble bokselegenden gravlagt i fødestedet Louisville, Kentucky. Titusenvis av mennesker var møtt opp for å ta et siste farvel med bokselegenden gikk bort for en snau uke siden, 74 år gammel.

15.30 norsk tid gikk kortesjen med kisten hans gjennom byen til den private begravelsesseremonien og den offentlige minnestunden senere på dagen.

Kortesjen gjennom byen med 600.000 tilskuere skulle passere en rekke steder som var viktig for Ali, deriblant hans barndomshjem, Ali-senteret, senteret for afroamerikansk historie og Muhammad Ali Boulevard.

Se bildeserie fra begravelsen i Louisville øverste i saken.

De tidligere bokserene Mike Tyson og Lennox Lewis skal være med å bære kisten til Ali, og på gjestelisten er også blant andre skuespiller Will Smith og tidligere president Bill Clinton.

Sistnevnte skal holde tale til ære for Ali i begravelsen.

Muhammad Ali regnes som en av tidenes beste boksere og er trolig den mest kjente av dem alle. Han slo gjennom internasjonalt da han vant lett tungvekt under OL i Roma i 1960. Samme år ble han profesjonell, og i 1964 ble han verdensmester i tungvekt, bare 22 år gammel.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: