Anderlecht-spiller Kara Mbodji, som TIL hentet fra Diambars-akademiet i 2010, er aktuell for David Moyes og Sunderland. Detskrev Nettavisen mandag kveld, og siterer The Sun på at den tidligere United-manageren er interesserti den tidligere TIL-spilleren.

Mbodji var en viktig bidragsyter til bronsen og sølvet TIL tok i 2010 og 2011, og opplevde stor suksess i TIL. Han ble solgt fra TIL til Genk, men spiller nå for storklubben Anderlecht i Belgia.

– Se nærmere på kontrakten

TILs sportssjef, Svein Morten Johansen, utelukker ikke muligheten for at TIL har krav på penger om en slikovergang skulle bli en realitet.

– Vi vil da gå inn i kontrakten og se på hva slags rettigheter vi har og hva avtalen innebærer. Det kan væreat Genk får igjen for videresalg, som videre kan falle til oss. Det er en mulighet, men jeg skal ikke sidet 100 prosent sikkert, men vi skal sjekke det nærmere om det blir overgang, sier Johansen.

Da Mbodji dro fra Genk til Anderlecht for 40 millioner kroner, satt TIL igjen med småpene 2,85 millioner.Senegaleseren skal være verdsatt til omtrent 8 millioner pund, eller omtrent 90 millioner kroner, og Moyeser i gang med å forberede et bud av den størrelsen.

– Nå vet jeg ikke om vi har prosenter, og jeg vil tro at vi fikk de siste millionene fra forrige overgang.Men ingenting er sikkert, og om det blir en ny overgang så sjekker vi ut mulighetene, sier sportssjefen.

– Han er en god spiller

Dette er heller ikke første gang Moyes har vært interessert i senegaleseren, og tilbake da han satt i sjefsstoleni 2010 i Everton så sendte han speider Bryan King til Tromsø for å se nærmere på spilleren.

– Det er en del klubber som er interesserte i ham. Han er en god spiller og er nok interessant for de fleste klubber, det tror jeg alle skjønner. Vi holder øye med ham og kommer til å følge ham videre fremover. Det er situasjonen per dags dato, sa Everton-speider Bryan King til iTromsø tilbake i 2010. Den gang ble det ingen overgang til Premier League, men Mbodji kan nå være på vei til balløya og til Sunderland.

Ifølge The Sun skal han være ønsket som erstatter for Lamina Kone, som kan være på vei til Everton for 200 millioner kroner.