BERGEN: Molde-trener Kjell Jonevret lot seg søndag irritere over at Brann har gjort Bergens nasjonalsang, Nystemten, til en del av kampforberedelsene.

– Det er merkelig at man i Bergen, som eneste sted i Norge, kan ha en sang før kampen, så motstanderlaget må vente i fire minutter, sa Jonevret.

Molde-treneren, som også tar opp saken i sin blogg mandag , har ikke fått med seg de nyeste endringene i arrangementsbestemmelsene.

I «Turneringsbestemmelser Tippeligaen 2010» står følgende i vedlegg 4 som omhandler nedtelling før avspark:

« -00:02:30 Håndhilsningsprosedyre. Klubbsang kan avspilles over PA-anlegget i inntil 2 minutter»

Bergenserne har sunget om den nystemte citharen foran kampene sine i flere år. Til og med gullsesongen 2007 var den et fast innslag like før avspark.

I 2008 og 2009 satte Norges Fotballforbund sine arrangementsbestemmelser en stopper for klubbsanger de siste minuttene før avspark. Kamparrangementene landet rundt skulle være så like som mulig. I år kom kontrabeskjeden, bare dager før seriestart.

I Brann velger de å se humoristisk på Jonevrets utbrudd etter kampen.

– Vel har vi hatt noen spesielle solister i år, men å påstå at Nystemten varer i fire minutter er i drøyeste laget. Nystemten i normalt tempo tar cirka 83 sekunder, sier arrangementssjef i Brann Jan Tore Guntveit til bt.no.

Se NFFs turneringsreglement her !