I går ettermiddag gjennomførte Zahora sin første økt med Rosenborg i Barcelona. Den 26-årige kroatiske spissen er Dinamo Zagreb-eiendom, men er for tiden utlånt til slovenske Interblock – som i dag er nummer syv i ligaen.

Han betegnes som en målfarlig spiss, og er i øyeblikket også toppscorer i ligaen. Han har blitt sett av speider Stig Torbjørnsen flere ganger, og lørdag var også Erik Hamrén på plass.

– Han imponerte ikke. Men hele laget var dårlig, sa Hamrén til Adresseavisen i går, om en kamp Interblock tapte 1-2 på bortebane.

– Men Stig har sett ham mer enn meg, og jeg er derfor glad for at vi nå har muligheten til å få en bedre oversikt over ham. Vi gjennomførte en rolig trening i går, og det er derfor altfor tidlig å si noe om sjansene hans , fortsatte treneren.

Planen er at Zahora skal trene med RBK til torsdag, før han reiser tilbake til Slovenia og seriekamp kommende helg. Zahora har 25 U21-landskamper for Kroatia, men har slitt med å etablere seg i Dinamo Zagreb. Siden 2005 har han vært på en rekke utlån

Erik Hamrén var i går rosende i omtalen av spissen som person:

– Vi spiste middag sammen etter kampen lørdag, og jeg fikk et godt inntrykk. Nå får vi se ham i noen dager, og det skal bli spennende , sa treneren.

Fortsatt Prica-interesse

Zahoras tur til Barcelona har ikke svekket interessen rundt svenske Rade Prica. Etter det Adresseavisen erfarer er Sunderland-spissen fremdeles et spennende navn på Brakka, men Premier League-benkevarmerens lønn skaper hodebry. Svensken har et tosifret millionbeløp i året i England, et nivå RBK får en utfordring med eventuelt å skulle matche.

– Vi jobber med flere alternativer hele veien, er alt sportssjef Erik Hoftun vil si om den generelle spissjakten.