Det som er helt sikkert er at duellhoppingen fra den tysk-østerrikske hoppuka droppes.

— De har knockoutsystemet i den tysk-østerrikske hoppuka, men det blir det ikke her. Vi skal komme opp med andre særpreg, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Åpent sinn

Han jobber på spreng for å finne det riktige konseptet når verdenseliten kommende sesong inviteres til en uke med hopping i Norge.

— Det kan bli aktuelt å droppe stilkarakterene i avslutningsrennet i Vikersund og la den som hopper lengst vinne. Vi skal ha et åpent sinn, ingenting skal kastes på båten, for å si det sånn, tenker Bråthen.

— Vi sorterer ideer. Det er ikke sikkert den tenkte lagkonkurransen på åpningsdagen i Holmenkollen blir stående, men det kan bli en prolog som i sykkel. Det er kommersielt interessant å vise fram utøverne våre samtidig som vi vurderer bonuspoeng i sammenlagtkampen, påpeker sportssjefen.

I løpet av fjorten dager må han og Hopp-Norge ha landet på et vinnerkonsept som får den avgjørende tommelen opp under FIS-kongressen i juni.

Det blir to hopprenn i Holmenkollen, ett i Granåsen, ett på Lillehammer og to i Vikersund i den norske hoppuka. Foto: NTB scanpix

— Vi må velge det som treffer best. Det blir definitivt en sammenlagtvinner, men vi skal ikke tukle for mye med hoppsportens egenart. En av tingene vi også ser på er om vi skal la trenerne plassere utøverne sine i puljer, som vil gi hoppsporten en ekstra taktisk dimensjon, sier Bråthen.

Hva skal barnet hete?

Det skal være seks renn i den norske nyvinningen: To i Kollen, ett i Granåsen, ett i Lillehammer og to i skiflygingsbakken i Vikersund.

— Dette skal bli noe mer enn en norsk hoppuke, det skal bli en vinterfestival, påpeker Bråthen.

Han innser at arbeidstittelen «norsk hoppuke» neppe har den store appellen 65 år etter at den prestisjefylte tysk-østerrikske hoppuka ble startet. Riktignok heter det «Vierschanzentournee» i Tyskland og Østerrike.

— Å bruke telemark(nedslag) i navnet kan være riktig, men vi kan også se til kongsbergmiljøet med Birger Ruud. Han var og er fortsatt en stor profil, ikke minst ute i verden. En kan jo tenke seg noe som Birger Ruud Tournament, sier ambisiøse Bråthen.

Stjerneartister

Det har vært vanskelig å fylle Lysgårdsbakken i Lillehammer med tilskuere under verdenscuprenn. Bråthen er klar på at det vil få konsekvenser for senere utgaver om arrangørene ikke leverer.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen. Foto: NTB scanpix

— Dette blir en knalltøff turnering for hopperne. Da kan du ikke sende dem ut foran 1500 mennesker. Da må vi droppe enkelte arrangører, advarer sportssjefen.Internasjonalt ser man at store artister hentes inn som pauseunderholdning i store sportsbegivenheter.

— Elvis Presley, sier Bråthen.

— Men den drømmen blir vrien. Dette skal uansett være stort for alle aktører i kulturbransjen. Det skal være prestisje for artistene å delta.

- Og da får vi Åge Aleksandersen på hoppkanten i Granåsen med «Janne Ahonens smil»?

— Det hadde jeg virkelig likt, men jeg er litt usikker på om tyskerne forstår hvor stor Åge er i Norge, ler sportssjefen. (©NTB)

Den nådeløse kulturministeren, Zlatan, Messi og de store avsløringene er blant temaene i denne ferske utgaven av Aftenpodden Sport: