– Jeg snakket med Walter Hofer og han sa at det er så klart som det kan bli, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Hofer er renndirektør for hopp i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Dette er en stor dag for norsk hoppsport, og vi har fått en mulighet vi aldri tidligere har hatt, fortsetter Bråthen.

– Forvalter vi på rett måte kan dette bli det største og viktigste årlige sport— og kulturarrangement i Norge. Om vi nå klarer å samle alle gode krefter vil uante muligheter for hoppsporten, skiforbundet, og norsk idrett åpne seg, sier Bråthen.

Hoppuka

Den tysk-østerrikske hoppuken har eksistert siden 1952 og er blitt den kanskje mest prestisjetunge konkurransen å vinne for en hopper. Norge og Finland forsøkte sist med Nordic Tournament uten at det tok helt av. Både Norge og Sveits på 1970 og -80-tallet forsøkte å få til sin egen utgave, men rennene lykkes ikke i samme grad som den tysk-østerrikske versjonen og ble tatt av programmet etter kort tid.

Spesielt Vikersund-arrangørene kan juble litt ekstra. Hadde det ikke vært for den norske hoppuken så ville det ikke blitt noen renn i verdens største skiflygingsbakke de neste to årene på grunn av VM (Lahti 2017) og OL (Pyeongchang 2018).

Seks renn

Den norske hoppuken skal etter planen starte med to renn i Holmenkollen 11. og 12. mars. Så følger Lillehammer 14. mars og Granåsen 16. mars. Det hele avsluttes i Vikersund 18-. og 19. mars.

En endelig avgjørelse tas på FIS-kongressen i Cancún, Mexico 5.-11 juni. (©NTB)