Brann hevder at spillerne sier ja til kunstgress. Det er en sannhet med visse modifikasjoner ...

I presentasjonen Brann la frem på medlemsmøtet tidligere i uken, fremstilte klubben det som at det var stor enighet om å legge kunstgress i hele organisasjonen – også i spillergruppen. Det ble hevdet at et flertall av spillerne sier ja til kunstgress.

kunstgress_NY.png

BT har spurt 13 spillere et åpent spørsmål om de foretrekker kunstgress eller naturgress på Brann stadion. Ingen av dem går tydelig inn for kunstgress – over halvparten mener gress er å foretrekke. Daglig leder Vibeke Johannesen reagerer slik på avisens forsøk på å lodde stemningen: — Hvordan er spørsmålet ditt formulert?

— Helt åpent – "foretrekker du kunstgress eller naturgress på Stadion"?

— Det er et for enkelt spørsmål. Vi har spesifisert det spørsmålet nærmere for dem, man må ta med seg helheten. Flertallet av spillerne ser den helheten. Og hvis man vil ha gress, synes jeg man også må ha argumenter som understøtter det synet, sier Johannesen.

Erlend Hanstveit er leder i Branns spillerutvalg. Spillergruppen har hatt samtaler etter at klubben fremstilte det som at spillerne sier ja til kunstgress. Hanstveit sier:

— Det er mange forskjellige meninger rundt dette med underlag.

- Klubben sier at et flertall av spillerne sier ja til kunstgress, er det riktig?

— Da spørs det hvilke betingelser som ligger bak spørsmålet. Det er mange som er villige til å stille opp for klubben, hvis du for eksempel sier at det av økonomiske årsaker er nødvendig å legge kunstgress.

- Men de fleste vil ha gress?

— I en idealverden vil veldig mange spillere foretrekke naturgress, ja.

- Tenker du at det er mulig å se for seg at gresslagene vil få en fordel når majoriteten av lagene spiller på kunstgress?

— Et veldig interessant spørsmål. Erfaringene fra Sverige og Norge er at de lagene som var først ute med kunstgress, dro en fordel av det. Helt klart. Om den fordelen også vil gå andre veien, vet jeg ikke. Men det er et spennende spørsmål.