Dersom begrepet knokkelkamp skal brukes om en kamp i år, er oppgjøret mellom Brann og Odd søndag kveld en god kandidat. Gullkandidat Odds våpen var lange baller opp mot tankspissen Olivier Occean, og Brann brukte alt de hadde av duellkraft og triks for å stå imot.

— Det var kamp. Demidov og Acosta prøvde å snakke masse til meg underveis. De prøvde alt. Men jeg har opplevd dette hele karrieren. Jeg visste hva jeg gikk til, og var rolig hele kampen, sier Occean.

Odds canadiske superspiss mener Brann-stopperne brukte det de hadde for å stoppe ham, men tok det hele relativt rolig i intervjusonen etter kampen.

— Det var albuer fra Acosta, og annet, men slik er det i fotball, sier Occean.

Brytekamp

— Jeg har alltid masse triks, sier Demidov og gliser.

Demidov og Occean spilte sammen i Eintracht Frankfurt og kjenner hverandre godt. Demidov visste med andre ord hvordan han skulle stoppe 34-åringen.

— Men vi så ikke på ham som en spesiell trussel før kampen. Når jeg og Bismar er på, skal vi takle det uansett hvem vi møter. Det ble litt vår kamp dette her, det er nok ikke slik de offensive liker å ha det, sier Demidov.

Occean mener det ble en dårlig fotballkamp i Bergen, og var mellomfornøyd med ett poeng.

— De var sterke. 0–0 mot oss var et bra resultat for dem. Men det var ikke fotball vi spilte. Det var bryting.

- En mannfolkkamp

Odd hadde de farligste sjansene mot Brann, og trener Nilsen er fornøyd etter to poeng mot to gullkandidater (Strømsgodset og Odd) i de to første kampene.

— Dette var kamper vi i utgangspunktet ikke skulle ta poeng i. Vi har tatt steg, sier Nilsen.

Vadim Demidov hadde god kontroll på Olivier Occean. Foto: Digitalsport

Brann-treneren mener hans lag lykkes i å stenge for innlegg fra Odds høyreside og ikke minst duellrommet rundt Occean.— Dette var en mannfolkkamp. Med veldig tøft spill, mye direkte som vi måtte stå imot, sier Nilsen. Han kaller stopperparet Demidov/Acosta for to av Branns viktigste og beste spillere.

— Det er ikke så deilig å gå inn i boksen vår. Du skal ofre litt for score på oss.

Nilsen mener Brann ikke kunne ta for mye risiko mot Odd.

— Vi prøvde å spille da vi hadde sjansen, men vi visste at hvis vi pådro oss stygge brudd, så ville vi tape. Minuset var at vi ga fra oss så mange dødballer.

Misfornøyd med det offensive

På slutten av kampen ble det ganske åpent. Odd angrep med mange og det var rom Brann kunne angripe i. Men det utnyttet ikke hjemmelaget.

— Vi mistet litt energi siste halvtimen. Vi må finne ut hvorfor. Det er mye vi kan forbedre, sier kaptein Demidov.

- Er du misfornøyd med at dere ikke scoret?

— Jeg er litt misfornøyd med at vi ikke kom til skikkelig farlige sjanser. Det skortet litt på touch og ferdigheter vi trenger for å vinne slike kamper.

Demidov mener Brann nå har vist at de ikke er dårligere enn Strømsgodset og Odd. Han ser nå lyst på fortsettelsen av sesongen.

— Det er vanvittig deilig å slippe seg løs etter to helvetesår. Nå ser vi at det ikke er så veldig stor forskjell på 1. divisjon og eliteserien, sier Demidov. Når han ser perioden under Lars Arne Nilsen under ett, mener kapteinen det er stor forskjell på gamle og nye Brann.

— For to år siden hadde vi tapt med tre i Drammen og her. Soliditet har manglet i Brann lenge. Endelig er det folk med kraft og muskler.