NADDERUD: En Stabæk-tabbe hjalp Molde i gang på Nadderud. Før det var det Moldes oppsiktsvekkende tamme opptreden som var "saken". Til slutt ble det likevel seier 2-1 etter to scoringer av Mohamed Elyounoussi.

Men 21-åringen kunne vært på benken istedenfor i begivhenhetenes sentrum da kampen ble avgjort. Ole Gunnar Solskjær forteller på TV 2 etter kampen at kveldens store spiller egentlig skulle blitt byttet ut, men at han istedenfor valgte å ta Fredrik Gulbrandsen.

Mohamed Elyounoussi jubler for sitt andre mål på Nadderud. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB Scanpix

Det angrer han nok ikke på.– "Moi" er typen som kan plukke en scoring eller to opp av bagen. Det som er så kjekt med å ha sånne spillere. Det var avgjørende for oss, forklarer Molde-treneren.

Matchvinneren: — Vi viser karakter

Selv mener Elyounoussi at laget viste karakter ved å snu et tøft utgangspunkt om til tre poeng på bortebane.

— Vi møtte et tøft hjemmelag og prøvde å spille, men fant ut at det ikke fikk. Vi måtte spille enkelt, men vi viste karakter etter en dårlig førsteomgang. Det var noe å ta med seg, sier «Moi» til Aftenposten.

Det er store forventninger til 21-åringen, som blant annet er blitt koblet til sensasjonslaget Leicester i Premier League. Søndag viste han glimt av hvorfor.

— Det var godt å score så tidlig i sesongen. Jeg håper det kommer flere, men det viktigste er å bidra for laget, sier Elyounoussi, som skyldte på baneforholdene fordi Molde ikke presterte bedre.

For Stabæk ble hjemmekampen en ny skuffelse. Serieåpningen endte med tap for Aalesund. Mot Molde så det lenge bra ut, men manglende konsentrasjon i avgjørende situasjoner gjorde det vanskelig.

1-1-målet kom etter en gavepakke fra Stabæk-forsvarer Nicolai Næss.

— Jeg trodde jeg hadde bedre tid og ingen bak meg, men så lå det en Molde-spiller og lurte der. Det var en feilvurdering, og dessverre fikk Molde litt blod på tann etter utligningen. Vi skal stå rakrygget selv om sånt skjer, men dessverre faller vi litt sammen. Bortsett fra det synes jeg vi gjør en bra kamp, sier Næss.

Stabæk med flere nykommere

Molde er av mange tippet som serievinner, men lignet noe helt annet enn det på Nadderud i den første omgangen. I stedet var det Stabæk – tippet på nedre halvdel – som tok tak i kampen og styrte spillet.

Etter 0–1 mot Aalesund i serieåpningen, har Stabæk fått forsterket laget med Agon Mehmeti fra Malmö i angrep og Alex Davey som defensiv midtbanespiller. Sistnevnte er på utlån fra ingen ringere enn Chelsea, der han riktignok aldri har sluppet til på A-laget.

Det var imidlertid en annen «nykommer» som ordnet 1–0 til hjemmelaget. Fjorårets komet på Nadderud, Birger Meling, har slitt med en lyskeskade helt siden i fjor høst og måtte starte serieåpningen på benken. Mot Molde var han med fra start og scoret like godt årets første mål på Nadderud, etter en smart cornervariant med Luc Kassi.

Årets mest omtalte overgang har vært Moldes signering av Eidur Gudjohnsen. Men foreløpig har det vært mer johnsen enn Gud. Islendingen var stort sett anonym, men burde kanskje ha utlignet til 1–1 da han fikk gå fritt opp og heade rett før pause.

Surt tap for hjemmelaget

Fredrik Gulbransen er tilbake etter å ha fått fjorårssesongen ødelagt på grunn av korsbåndskade. Heller ikke han fikk vist noe og ble byttet ut tidlig i annen omgang.

Molde måtte ha hjelp fra Stabæk for å score. Midtstopper Nicolai Næss misset da han skulle heade Vegar Forrens lange fremspill inn til keeper, og Mohamed Elyounoussi kunne enkelt lobbe over Mande Sayouba.

Utligningen ga Molde ny energi, og samme mann ordnet 2–1 ni minutter senere da han tok alle Stabæk-gutta i luften og headet innlegget til Knut Olav Rindarøy i nettet fra kort hold.

Selv om Molde avsluttet best, føltes tapet tungt for Stabæk, som hadde føringen helt til den ulykksalige tabben til Næss. Men lenge å føre kampen mot seriefavoritten ga kanskje trener Billy McKinley litt tro på fortsettelsen?