John Arne Riise fikk sin debut for AaFK i eliteserien da han kom inn som innbytter seks minutter etter pause for Vebjørn Hoff. 35-åringen fikk sjansen som offensiv midtbanespiller.

— I dag skulle jeg være en potet som kunne brukes alt ettersom kampen utviklet seg. Hvis vi hadde ledet da jeg kom inn, hadde jeg nok spilt sentral på midtbanen eller vært midtstopper. Men nå fikk jeg muligheten til å bidra offensivt, sier han til smp.no.

foto
DEBUTERTE: John Arne Riise fikk drømmerollen. Foto: NTB scanpix

Spilte der da han var yngre — Er det drømmerollen din?

— Ja, det er en stor drøm jeg har hatt, at jeg skal få spille der. Jeg hadde alltid en offensiv rolle da jeg var yngre, så derfor er jeg glad for at Trond vil bruke meg offensivt. Nå ser jeg fram til å debutere på hjemmebane, sier 35-åringen.

Da Riise kom inn lå AaFK under 2-0 helt fortjent mot Haugesund. Han klarte ikke å prege kampen så mye som han hadde lyst til.

— Jeg fikk beskjed om å holde ballen i laget og langs bakken, men jeg ble seende veldig mye opp i luften etter lange baller. Da får jeg ikke brukt styrken min, men det var ikke et enkelt tidspunkt å komme inn i kampen.

LES OGSÅ:

— Utrolig gøy

Helt på tampen av kampen scoret Haugesund kampens tredje og siste mål på ei kontring. Dermed ble det ingen drømmedebut for Riise i eliteserien.

— Det var utrolig gøy å få være med på en kamp igjen, men det var uvant å sitte på benken. Haugesund vant helt fortjent, og det irriterer meg.

Riise har hele tiden hatt et mål om å kunne starte hjemmekampen mot Brann om to uker, men tiden vil vise om han klarer å innfri det.

Spilte endelig med broren

— Jeg hadde ikke trodd jeg skulle få spille så mye som jeg fikk i dag. Kondisjonen er på plass, men jeg mangler den siste spruten i beina. Den skal være der til neste kamp mot Brann, lover han.

Lillebror Bjørn Helge Riise synes det var kjekt å endelig spille med broren igjen.

— Det er ikke lett for han å komme inn i en slik type kamp med mye tut og kjør. Nå får han to gode uker på seg til neste kamp, og jeg er helt sikker på at han kommer til å bli bra da, sier han.

HØR RIISE-BRØDRENE UTFOLDE SEG I SUNNMØRSPOSTENS FERSKESTE PODCAST: