Haugesund utnyttet medvinden de hadde i første omgang og satte et stort press på AaFK fra start. Med lange oppspill, lange innkast og andre dødballer satte hjemmelaget, som skal ha den høyeste troppen i eliteserien, AaFK under et kraftig press og scoret allerede før det var gått ti minutter.

Senere la Haugesund på ett mål til, og AaFK var heldige som gikk til pause med bare 0-2. ## Eliteseriedebutant Riise

Trond Fredriksen var naturlig nok lite tilfreds med laget sitt og byttet tre mann like etter pause. Inn kom blant annet John Arne Riise til sin første kamp i norsk eliteserie. Riise viste små prov på at han kan bli sentral på dødball, med sin presise venstrefot og lange innkast, men ellers var det lite han kunne bidra med for å snu kampen i AaFKs favør.

Til tross for en meget offensiv lagoppstilling i andre omgang, med både Mos Abdellaoue, Franck Boli og Marlinho på banen, greide ikke AaFK å skape en eneste farlighet foran Haugesund-målet. Hjemmelaget hadde full kontroll, og kontret i stedet inn 3-0 på overtid.

Stormløp gav scoring

I kraftig medvind tok Haugesund kommandoen fra start, og skapte sin første sjanse allerede i det tredje minutt. Et langt innkast fra Stølås ble bokset ut av Andreas Lie, og Haugesund fanget returballen og skjøt hardt mot AaFK-keeperen. Lie viste seg solid, og fikk slått til corner.

Haugesund fortsatte kjøret mot AaFK-målet i åpningen, og i det 9. minutt var laget farlig frampå igjen. En lang klarering nåde Roy Miljeteig, som kom alene med Lie. AaFK-keeperen reddet glimrende. Men på den påfølgende corneren greide ikke AaFK å holde unna lenger. Midtsopper William Troost-Ekong steg til vers på første stolpe og headet hjemmelaget i ledelsen.

AaFK fikk en mulighet like etter da Franck Boli kjempet seg gjennom Haugesund-forsvaret. Avslutningen fra Boli kunne imidlertid vært bedre. Skuddet gikk rett på Haugesunds keeper Per Kristian Bråtveit. Dette ble AaFKs eneste mulighet i første omgang.

De oransje hevet seg ørlite i perioden etter scoringen, men det var fortsatt Haugesund som var det beste laget og som trøkket på mot AaFK-målet, ofte med langpasninger og lange innkast som våpen i medvinden.

Aalesund var mye mer omstendelig i spillet sitt, med flere trekk og kortere pasninger langs bakken. Det spørs om det var rett medisin på en gressbane i mars.

Heldige Tronstad

Utover omgangen var Haugesund stort sett bare farlig på dødballer, men det var før det 38. minutt. Da gikk Haugesund opp til 2-0. Et skudd fra Miljeteig gikk via en AaFK-forsvarer og ramlet noe heldig ned i beina på Sondre Tronstad inne i AaFKs sekstenmeter. Han bredsidet ballen mellom beina til Andreas Lie og i mål.

På et langt innkast holdt Haugesund på å gå opp til 3-0 rett før pause, men AaFK slapp med skrekken og var ”bare” to mål bak da de gikk duknakket i garderoben etter en meget svak omgang.

Riise inn

AaFK virket ikke å ha brukt pausen godt. For det var igjen Haugesund som gikk rett i angrep i starten av andre omgang. Eirik Mæland fikk en stor mulighet før publikum kom seg tilbake fra pølsekøa.

AaFK-trener Trond Fredriksen prøvde å gjøre tidlige grep. Etter 50 minutter gjorde han to dobbeltbytter. Edward Gyasi og Vebjørn Hoff gikk ut, mens Mos Abdellaoue og John Arne Riise kom inn. Riise til sin aller første kamp i norsk eliteserie!

Like etter gjorde en tydelig misfornøyd Fredriksen sitt tredje og siste bytte da Marlinho erstattet høyreback Adam Örn Arnarson. AaFK hadde nå en meget offensiv lagoppstilling.

På 0-2, med kraftig medvind i ryggen og hurtigtog som Mos og Boli på topp, skulle man kanskje forvente at AaFK ville slå mer langt og tidlig i bakrom. Men dette skjedde ikke. De oransje fortsatte med sin litt omstendelige stil, med pasninger via midtbanen. Et spill som Haugesund ikke hadde problemer med å forsvare seg mot.

Hjemmelaget var naturlig nok fornøyd med stillingen og det de hadde prestert offensivt, og lå kompakt med laget og satset på spredte kontringer.

Hva så med John Arne Riise?

Det var tydelig at eldstebror Riises spisskompetanse skulle brukes da han kom inn. Han ble raskt fus i alt, og tok rubbel og bit av frispark, cornere og lange innkast, og det med ganske god presisjon. Her kan AaFK få en ny dimensjon med Riise på laget. Ellers var det ikke mye Riise fikk vist, men så var det også en meget vanskelig kamp å komme inn i, på 0-2 på bortebane.

I det hele tatt skjedde det fryktelig lite foran målene i andre omgang. På overtid ble ydmykelsen komplett for AaFK da Haugesund og innbytter KariKari kontret inn 3-0.