SANDNES ULF — VIKING 1-0

SANDNES: I sur vind og regnvær møttes Sandnes Ulf og Viking til privatkamp på Sandnes stadion mandag kveld. Sandnes Ulf serieåpner borte mot Ull/Kisa kommende søndag, mens Viking hadde en friuke grunnet landslagspausen.

Verken Vidar Nisja (betent hæl) eller Steinthor Thorsteinsson (ute med strekk i 2-4 uker) spilte for Sandnes Ulf, mens Viking benyttet anledningen til å la flere av de yngre spillerne slippe til. Viking stilte også med et forsvar (Ryerson, Haukås, Haugen, Kronberg) som aldri tidligere har vært i nærheten av å spille sammen bakerst.

500 tilskuere fikk se at Viking hadde ballen mest innledningsvis. Etter sju minutter fikk Zymer Bytyqi en stor mulighet til å gi Viking ledelsen mot gamleklubben sin. Han fikk legge ned ballen og sto mutters alene ni meter fra mål. Men skuddet ble blokkert.

Zymer Bytyqi var den som skapte også den neste muligheten. Han slo et frispark fra 30 meter knallhardt inn foran mål, men ballen strøk like utenfor stolpen etter 25 minutter.

VI FULGTE KAMPEN MED CHAT:

Ulf tok ledelsen

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes hadde nok håpet at han kunne stille et tilnærmet serielag i denne generalprøven. Den offensive konstellasjonen med Kent Håvard Eriksen på topp, Aksel Berget Skjølsvik hengende bak med Bojan Zajic og Niklas Sandberg på kantene, fungerte bare i perioder.

36 minutter var spilt da Sandnes Ulf skapte sin første og store sjanse. Aksel Berget Skjølsvik spilte Kent Håvard Eriksen fri skrått bak Vikings forsvar. Viking-keeper Amund Wichne kom seg nok ut til at han gjorde åpningen liten for Eriksen – og reddet.

Tre minutter før pause traff endelig Zymer Bytyqi med innlegget sitt. Samuel Adegbenro måtte vri for seg heade. Dermed ble det keepermat for Saku-Pekka Sahlgren.

Sandnes Ulf gikk rett i angrep. Kent Håvard Eriksen fikk ballen på Vikings halvdel og forserte framover. Plutselig dunket angriperen til med venstrebeinet – ballen suste inn til høyre for Amund Wichne til 1-0 for de lyseblå til pause.

Mange bytter hos Viking

Viking satte inn Patrick Pedersen (Abdullahi ut) og Aniekpeno Udo (Bringaker ut) på topp til 2. omgang. De satte også inn Anthony Soares (Adegbenro ut) i midtforsvaret og Abdisalam Ibrahim (Sverrisson ut). Tor Andre Skimmeland Aasheim overtok for Bytyqi på kanten. Iven Austbø kom inn mellom stengene.

Hos Sandnes Ulf gikk Pontus Engblom inn på topp for Kent Håvard Eriksen.

Ingen av lagene maktet å ta grep rundt det første kvarteret av 2. omgangen. Sandnes Ulf lå kompakt og riktig på egen halvdel og ventet på de rette anledningene til å bryte og kontre mot Viking. Med litt mer presisjon og bevegelser i rett tid kunne Bojan Zajic spilt Pontus Engblom fri flere ganger.

Viking fikk etter hvert litt større rom offensivt, men det var Sandnes Ulf som framsto farligst. Midtveis i omgangen rullet de lyseblå opp et fint angrep som Niklas Sandberg fikk avsluttet skrått fra 12 meter, men skuddet gikk over.

Store Ulf-sjanser

Like etter kjørte Pontus Engblom karusell med Vikings forsvar, men skuddet ble blokkert av Haukås i siste liten. Der og da burde Sandnes Ulf ledet 2-0. Viking fortsatt å stå høyt med forsvaret uten at det alltid var tungt press på ballfører. Det utnyttet Bojan Zajic som stakk alene igjennom 11 minutter før slutt. Iven Austbø kom ut og reddet med beina.

Engblom hadde nok en eventyrlig mulighet til å doble ledelsen til Ulf seks minutter før slutt. Jørgen Olsen Øveraas slo et innlegg som traff pannebrasken til fjorårets toppscorer. Headingen strøk stolpen.

Viking maktet aldri å spille seg fram til muligheter som kunne gitt utlikning. I det hele tatt var det noe tamt og tilfeldig over det meste Viking foretok seg. På overtok ble Anel Raskaj utvist etter to gule kort, men han slipper å sone første seriekamp.

Dermed vant Sandnes Ulf 1-0 og går til seriestart med seier i de fire siste treningskampene.