OMAHA BEACH (Aftenbladet/Aftenposten): — Jeg har lovet én vannscooter per etappeseier, så vi får se hvordan det går. Min svigerfar har hytte ved sjøen, og vi har en båt der, men vi har ingen vannscooter. Blir det flere etappeseirer, så får jeg se om jeg finner noen billige, sier Kristoff.

28-åringen var i meget godt humør da Katjusja fredag arrangerte et pressetreff på lagets hotell, like ved Omaha Beach.

Lørdag går første etappe av Tour de France, og Kristoff er en av favorittene på etappen som har målgang på Utah Beach. Foran omlag 20 norske og utenlandske pressefolk svarte Kristoff på spørsmål om planene og forventningene hans til de neste tre ukene.

LES OGSÅ:

Fjorårets fantastiske vårsesong, som blant annet inneholdt seier i Flanderen rundt, gjorde Kristoff til en av de aller største forhåndsfavorittene i Tour de France. Etapperittet ble imidlertid en liten nedtur, og Kristoff reiste hjem uten etappeseier.

I år har han valgt en tøffere oppkjøring, og resultatene har ikke vært like gode som i fjor. I tillegg er årets startfelt knalltøft. Bortsett fra Nacer Bouhanni er alle spurtkanonene med. Det betyr at Kristoff blant annet skal opp mot det som sannsynligvis er verdens beste spurter, Marcel Kittel.

— Jeg skulle gjerne ha vunnet en i etappe i Criterium du Dauphine, men jeg vant jo en etappe i Tour of California, mens det ikke gikk så bra i klassikerne. Jeg føler egentlig jeg er god nok, men skal ærlig innrømme at jeg hadde en bedre form i fjor. Jeg er litt usikker på hvordan vi står. Vi har ikke fått det helt til, men samtidig kjørte vi litt mindre i løp i fjor. Derfor har vi sett litt svakere ut enn i fjor og kommer nok til Tour de France med beina plantet litt mer på jorden, sier Kristoff.