MANCHESTER UNITED — LIVERPOOL 2-1:

Wayne Rooney scoret to, men det var Luis Suárez som sørget for de dramaturgiske høydepunktene da Manchester United tok tre helt fortjente poeng på Old Trafford lørdag ettermiddag. Det endte 2-1 til hjemmelaget, og Manchester United tok dermed plass på tabelltoppen, ett poeng foran byrival City, som møter Aston Villa søndag.

Det begynte på aller friskeste vis på Old Trafford da Luis Suárez nektet å ta imot Patrice Evras utstrakte hånd under hilse-seansen før kampen. Rio Ferdinand fulgte opp med å nekte å ta Suárez i hånden.

United-manager Alex Ferguson legger ikke noe imellom når han blir spurt om Suárez’ oppførsel.

– Jeg kunne ikke tro det. Helt utrolig. Jeg hadde en prat med Patrice i morges og ba ham om å håndhilse. Han hadde ingenting å skamme seg over. Suárez er en skam for en klubb med så stor historie. Det han gjorde ga en dårlig start på kampen, sier Ferguson.

Liverpool-manager Kenny Dalglish var ikke klar over episoden etter kampen.

– Det er noe annet enn hva jeg har hørt, men jeg tar deg på ordet, sa Dalglish til intervjueren.

Liverpool-spissen på sin side har brukt mikrobloggtjenesten Twitter til å svare for seg.

- Det var trist å tape, for vi gjorde en veldig god innsats i dag. Jeg er skuffet fordi alt er ikke slik det ser ut, skriver Suárez.

Kontroversiell hilserunde

— Vi er profesjonelle og å må konsentrere oss om å gjøre det vi skal på banen. Det som skjedde var mellom to enkeltpersoner, sier matchvinner Wayne Rooney om episoden.

Når det gjelder selve spillet, så var hjemmelaget klart best før pause. Manchester United satte Liverpool under press, og José Enrique hadde store problemer med å stoppe Antonio Valencia og Rafael i to tidlige situasjoner. Litt uforståelig for mange slapp den spanske venstrebacken unna gult kort.

Scholes nærmest

Glen Johnson kom nær for Liverpool etter snaue ti minutter. Høyrebacken dro seg gjennom og avsluttet like utenfor fra skrå posisjon. Uniteds høyreback fulgte opp. Rafael fikk avsluttet etter 18 minutter, men Reina var nede og reddet fra brasilianeren.

Etter en halvtime fikk Paul Scholes den største muligheten før pause, men Reina reddet veteranens heading fra kort hold. Det gode innlegget kom fra en annen superveteran, Ryan Giggs.

Like før pause falt Suárez da han ble taklet av Rio Ferdinand på vei rett mot mål. Uruguayaneren ropte på dommeren, men TV-bildene viste at Ferdinand nok var først på ballen. Pipingen mot Suárez ville ingen ende ta da lagene gikk til pause, og forskjellige medier rapporterte om bråk mellom Evra og Suárez i pausen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KRANGEL: Luis Suarez og Patrice Evra kom i fokus før kampstart.

To kjappe fra Rooney

Forløsningen i form av mål fikk vi ikke før etter pause. En corner fra Ryan Giggs ble forlenget videre til en totalt umarkert Wayne Rooney som klinket til på volley. Dermed 1-0 til hjemmelaget etter 46 minutters spill.

Bare tre minutter etterpå økte samme mann til 2-0. Jay Spearing mistet ballen til Antonio Valencia midt på sin egen halvdel. Ecuadorianeren fant Rooney som satte ballen sikkert mellom beina på Reina.

— Jeg er naturligvis glad for at vi fikk de tre poengene, og jeg er sikker på at Everton-fansen vil være glade for dette også, sa den tidligere Everton-spilleren.

— Suárez får et mål på slutten og det blir spennende, men vi forsvarte oss godt.

Manchester United var best også etter scoringene, men et Liverpool-lag som hadde virket relativt ufarlig fikk sin redusering med ti minutter igjen. Et frispark fra Charlie Adam havnet i beina på nettopp Luis Suárez som hadde en enkel jobb med å sette inn 2-1. Skulle Liverpool klare å komme tilbake?

Evra provoserte tilbake

Glen Johnson prøvde på det med et solid skudd på overtid. David de Gea fikk slått ballen over. Like etter så det ut til at Suárez skulle gjøre dagen komplett, men spissen var i offside da han headet mot mål, og Liverpool fikk ikke flere sjanser.

Det var en storfornøyd Patrice Evra som jublet like foran en skuffet Suárez etter at dommer Phil Dowd hadde blåst av kampen, og støtteapparatet måtte ta United-kapteinen unna situasjonen.

Heller ikke Evra får skryt av egen manager.

- Han skulle aldri ha gjort det, sier Alex Ferguson.