— Jeg tror vi er bedre enn dem der. Jeg tror vi har sterkere og raskere spillere enn dem, sier Arne Sandstø til Fædrelandsvennen før dagens kamp mot Kongsvinger.

Les også:

Jerv er i ferd med å avslutte en ny strålende sesong. Blir det tap mot Kongsvinger blir det 1. divisjonsspill mot blant andre Start og Arendal neste sesong. Blir det seier blir det dobbeltoppgjør mot Stabæk om retten til å spille i eliteserien 2017. For nøyaktig et år siden slikket Jerv sårene etter å ha tapt for Start over to kamper i "Slaget om Sørlandet". Arne Sandstøs inntrykk er at få hadde tro på at hans gutter skulle gjenta den bragden i år. Nå er de én seier unna.

— Mitt inntrykk er at mange tenkte at dette er en døgnflue. Jeg tror folk er overrasket over at Jerv har levert igjen. Jeg har opplevd at flere trenere har kommet bort til oss etter kamper og sagt at vi er det beste laget de har møtt, sier Sandstø, som forteller at han opplever at Jerv er blitt en mer attraktiv klubb for norske spillere.

Klubben skal forsterke med "et par mann" før neste sesong uansett hvordan det ender. Jerv kan antakelig plukke fra en annen hylle enn før sesongen.

Tror på fullsatt arena

— Spillerne mine opplever at spillere fra andre klubber spør om Jerv. Vi opplever at Jerv prates om som noe bra i norsk fotball, sier Sandstø før kampen mot Kongsvinger - som trolig blir fullsatt.

— Jeg er skuffet om det ikke blir fullt. Man får ikke bedre fotballforhold i slutten av november, sier styreleder Per Gunnar Topland, som tidligere i uka gikk ut og garanterte for baneforholdene.

Les også:

Det er noe begge lagene er opptatt av. Både Jerv og Kongsvinger er ballspillende lag som liker å spille langs bakken.

— Jeg håper banen er slik at vi kan spille vårt spill, sier Jørgen Richardsen, kristiansander på Kongsvinger.

Han har opplevd en uke han neppe opplever igjen. Kongsvinger kommer fra cupfinaletap på Ullevaal.

Må spille tidlig onsdag om det blir seier

— Det var en mektig opplevelse, selv om det ikke gikk bra sportslig, sier Richardsen, som ikke spilte da Jerv møtte KIL på Levermyr tidligere i år. Da var Jerv overlegne, til tross for "kun" 3-2-seier. I det motsatte oppgjøret var det omvendt og Kongsvinger vant 5-0. — Vi spilte en av de beste kampene våre mot Kongsvinger hjemme, og den desidert verste på bortebane mot dem - der vi blant annet fikk et rødt kort på keeperen tidlig, sier Sandstø.

Om Jerv vinner lørdag spilles hjemmekampen mot Stabæk kommende onsdag klokka 12.00 (Jerv mangler godkjent flomlys). Returkampen spilles på Nadderund søndag 4. desember klokka 18.00. — Vi ønsket hjemmekamp sist. Økonomisk har det nok en del å si. Å spille klokka 12 på en ukedag er ikke optimalt. Vi hadde tjent mer om vi hadde hatt hjemmekamp sist, sier styreformann Topland.