Nordmannen var på skuddhold etter den første runden på Oak Hill i delstaten New York, og var to slag under par da spillet startet igjen fredag.

25-åringen, som har varslet «kjedelig golf», skjøt ut av startblokkene med birdie på de to første hullene.

Totalt ble det fire birdies, én bogey og 13 par for Hovland, som dermed deler ledelsen med verdenstoer Scottie Scheffler og Corey Conners (nummer 29 på verdensrankingen). Hovland er for øyeblikket ranket som nummer 11 i verden.

Trioen er totalt fem slag under par, som tre av åtte spillere under par halvveis i turneringen.

– Dette er turneringene du drømmer om å vinne, og trener så hardt for å være med i. Det er godt å ha en sjanse, men samtidig er det mye golf igjen å spille. Vi er bare halvveis, og mye kan skje, sier Hovland til turneringens hjemmeside.

Etter å ha havnet i trøbbel på det 11. hullet, vartet Hovland opp med dette slaget:

PGA Championship er årets andre majorturnering, i april endte Hovland på en 7. plass i The Masters. Hans beste plassering i en av de majorturnering er en delt 4. plass.

Det er riktignok ikke bare golfspillet til Hovland som vekker oppsikt. Under Masters fikk han massiv oppmerksomhet for antrekket han valget første dagen, en rosa blomstrete skjorte. I helgen er fargen oransje, og nordmannen måtte nok en gang svare for seg.

– Jeg kler meg ofte i grått og svart, sier nordmannen ifølge Golf Digest.

– Så hva er greia med golf-skjortene?

– J. Lindeberg gir meg klær og betaler meg for å bruke dem. Så jeg bare møter opp og bruker det de vil jeg skal bruke.

Turneringen fortsetter lørdag og søndag, og sendes på Viaplay. Lørdag spiller Hovland med Justin Suh. De slår ut klokken 20.40.