Forhåpningene var nemlig skyhøye da Ekeberg-gutten kom inn til fjerde- og siste runde av årets første major i forrykende form.

Etter fem strake birdier mot slutten av tredje runde tidligere søndag, hadde nordmannen for alvor spilt seg inn i kampen om å vinne årets utgave av The Masters, kanskje golfens mest prestisjetunge turnering.

Med en Hovland i kjempeflyt som bare kunne jage Brooks Koepka og Jon Rahm i tet, var det stor grunn til norsk optimisme.

Men spillet til Hovland på den avsluttende runden tok aldri fyr på samme måte som det gjorde på den tredje runden.

Birdiene uteble innledningsvis, og med en dobbeltbogey på hull seks falt 25-åringen på resultatlisten.

Nordmannen endte til slutt seks slag bak US Masters-vinner Jon Rahm fra Spania. Rahm vant turneringen til slutt 12 slag under par, mens Brooks Koepka og Phil Mickelson delte andreplassen fire slag bak spanjolen.

VANT: Jon Rahm feirer seieren i US Masters. Foto: CHRISTIAN PETERSEN / AFP

For Hovlands del klarte han aldri å hente inn forspranget spesielt Rahm fikk i front, og med to nye bogeyer og tilsvarende antall birdier endte Hovland sisterunden på to slag over par.

Han falt fra tredje- til syvendeplass i løpet av sisterunden.

– Vi må gratulerer Viktor med en kjempeturnering, men han sitter nok også med en bismak etter denne sisterunden. For noen dager det har vært, oppsummerte golfkommentator og tidligere PGA-spiller Henrik Bjørnstad på Eurosports sending.

Hovlands beste plassering i The Masters tidligere er en 21. plass fra 2021. Vinneren av den prestisjetunge turneringen får en grønn jakke, og en saftig premiepott på 2,7 millioner dollar.

På major-nivå har Hovland 12.-plass fra US Open (2019) 4.-plass i British Open (2022) og 30.-plass i PGA Championship (2021).

Tidligere i turneringen har et uvær herjet så mye på Augusta at disse skremmende scenene fant sted: