Petter Thoresen overtok Stavanger Oilers foran 2009/2010-sesongen. Siden har han ledet laget til NM-finalen hvert eneste år. Fem seire og ett tap er fasit så langt. Nå avslutter han sitt engasjement i sørvest med nok en finale. Kun Sparta (2011) har klart å klå Oilers i et finalespill. Kan Lørenskog gjøre det i år?

Ishockeyekspert i TV 2, Bjørn Kr. Erevik. Foto: Rolf Øhman

— Ja, mener TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik.- Lørenskog har vel så mye offensiv kraft som Stavanger. Det de virkelig mangler er jo finaleerfaringen som Oilers kommer med, sier han.

Aftenposten ba hockeyeksperten om å definere tre nøkkelmomenter for at Oilers-dominansen skal bli brutt:

1. — Keeper Jeff Jakaitis må være minst like bra som duoen Ruben Smith/Henrik Holm.

Statistikken viser minimal forskjell mellom de tre. Lørenskog-keeperen har en redningsprosent på 92,3, Smith 92,6 og Holm (bare spilt tre kamper) 93. 2. - Lørenskog må være ytterst disiplinerte. Stavanger er gode i overtall.

Fakta viser at Oilers er bedre både i over- og undertallsspill. Men det skiller lite mellom lagene.

3. - Lørenskog kommer til å profitere dersom det blir en åpen hockey. Om de klarer å spille seg ut av det tunge presset Oilers legger på motstanderne i offensiv sone, spesielt i DNB Arena, mener Erevik.

TV 2-eksperten synes det er meget vanskelig å skulle plukke en favoritt.

— Det er de to beste lagene denne sesongen som møtes. Det står 3-2 til Oilers i innbyrdes oppgjør denne sesongen, og lagene har stort sett vunnet med klare sifre. Lørenskog vant den siste kampen dem i mellom i Stavanger, men den betydde jo ingenting, sier hockeyeksperten.

Erevik minner også på hvordan Lørenskog under seriespillet falt helt igjennom da de kunne ha skapt spenning om seriemesterskapet; ved å tape hjemme for Stjernen.

Han er også svært spent på om Lørenskog klarer å fylle egen ishall i finalene:

— At de skulle klare det mot naboen Vålerenga, var helt som forventet.

Finalespillet starter i Stavanger tirsdag, og så spilles det annenhver dag hjemme og borte til ett av lagene har vunnet fire kamper.

Finalene vises på TV 2 Sportskanalen.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få med deg en elleville historien om da Lars Tjærnås havnet i masseslagsmål: