– Det er ikke aktuelt å kutte i spillernes lønninger. Om det skal bli noe vi vurderer må det skje noe ekstraordinært, sier administrerende direktør i Start Toppfotball AS, Jan Oddvar Skisland, til fvn.no.

Før påske ble spillerne i Odd Grenland enige med ledelsen om kutt i lønnen ut året. Det samme kan bli utfallet også i Strømsgodset og Lyn. I 1. divisjon har blant annet spillerne i Moss måttet gå med på lønnsreduksjon, mens temaet også er hett i HamKam.

Må spare fem mill.

Start må spare inn fem millioner kroner før utgangen av 2009, og assistenttrener Morten Rønningen samt fysioterapeut Pål Erik Pedersen måtte begge gi seg i klubben før påske. Spillernes lønninger er imidlertid ikke oppe til debatt.

Les også:

– Vi har god dialog med spillerne, men begge parter er enige om at det å kutte lønninger må være siste utvei. Spillerne har imidlertid stor forståelse for situasjonen og vil fremover bidra enda mer i forhold til sponsoroppdrag og lignende, sier Skisland, som er komfortabel med den økonomiske situasjonen.

– Vi vet omtrent hvor vi må kutte og føler at det er god kontroll, sier han.

Trenger sju mill. for Ygor

Det er likevel én inntektspost i budsjettet hvor Skisland innrømmer at det ligger noe usikkerhet. Start har nemlig kalkulert med sju millioner kroner i inntekter på salg av brasilianske Ygor, som nå er utleid til Portuguesa i hjemlandet.

– Vi håper og tror at vi skal klare å selge ham når overgangsvinduet åpner igjen til sommeren, men dette er selvsagt en noe usikker inntekstpost, sier Start-direktøren.