NADDERUD STADION (aftenposten.no): Søndag var det tilbake til Eliteserie-hverdagen for Vikings Jón Dadi Bödvarsson. Etter å ha vært en sentral bidragsyter i en av de beste ukene i islandsk fotballhistorie, som bestod av seire mot Latvia og selveste Nederland, spilte han for Viking igjen, i 1-1-kampen mot Stabæk.

Etter 2-0-seieren over Nederland ble Bödvarsson kåret til banens beste av flere medier, og han var også blant banens mest toneangivende mot Stabæk søndag. Denne gangen fikk Bödvarsson spille i en lignende rolle som han har mot Island, som én av to spisser i en 4-4-2-formasjon, i dette tilfellet sammen med Veton Berisha.

— Jeg synes det fungerte veldig bra. Det er litt annerledes når man spiller alene på topp, men nå hadde jeg en kompis å jobbe sammen med, og han gjorde det veldig bra, og løp mye. Man føler seg ikke like isolert. Så det var bra med to på topp i dag, sier Bödvarsson.

Spissmakker Veton Berisha, som scoret Vikings mål, er også storfornøyd med formasjon. Berisha skryter av Bödvarsson etter kampen.

— Jón Dadi er stor, sterk, rask og god teknisk. Han har mange kvaliteter som en spiss trenger. Jeg synes det fungerte veldig bra i dag, sier Berisha.

- Viktig for Viking fremover

Viking-trener Kjell Jonevret ble spurt om hvorvidt Bödvarssons spill for Island vitner om at Viking bør få mer ut av 22-åringen.

— Ikke et vondt ord om Vidar Nisja, men Gylfi Sigurdsson (stjernespiller på Island og Swansea, journ. anm.) er litt hvassere. Han er i et veldig godt lag der, som gjør han god, og utnytter det han er bra på, sier Jonevret.

— Men han har vært viktig for Viking også, og han kommer til å være viktig for Viking fremover.

På Island har Bödvarsson dannet spisspar med Ajax' målmaskin Kolbeinn Sigthorsson. Bödvarsson sier det er en god opplevelse å spille med så gode lagkamerater på landslaget.

— Hele laget er bra. Det er kjekt å spille med de aller beste. Det vil du gjøre hele tiden på dette nivået. Så det var kjempegøy.

Bödvarsson forteller at Islands seire fortsetter sitter i ham.

— Det var fantastisk. En stor opplevelse for landet. Island har aldri gjort det så bra i Europa. Det var selvfølgelig en stor dag, sier 22-åringen.

- Vi er på vei tilbake

Island står med tre seire og 8-0 i målforskjell etter tre runder av EM-kvalifiseringen. Men når spurt om mulighetene for å delta i EM i 2016 bevarer Bödvarsson roen, og minner om at det er mange kamper igjen.

Før neste kvalifiseringskamp mot Tsjekkia i november skal Bödvarsson avslutte Eliteserie-sesongen med Viking. Søndag endte Viking en tapsrekke som hadde strukket seg fem kamper, og Bödvarsson ser nå lyset i enden av tunnelen.

— Synd at vi ikke fikk tre poeng i dag, men jeg syns vi er på vei tilbake etter en veldig stor nedtur, sier Bödvarsson.