Det ble uavgjort nummer 12 for Viking. Det positive er at klubben fikk stoppet tapsrekken, og at eksperimentet med 4-4-2 så lovende ut.

Det har vært et tema i bloggen den siste tiden: Hvorfor storspiller Jon Dadi Bödvarsson på landslaget til Island, men mislykkes i mørkeblått? I dag fikk vi deler av svaret. Jon Dadi fungerer mye bedre sammen med en spissmakker.

Omleggingen til 4-4-2 var ikke udelt positiv, men samarbeidet mellom Jon Dadi og Veton var lovende. Det førte også til at Veton Berisha scoret sitt første seriemål i 2014. Det målet kommer på toppen av en god uke med U21, og må gi unge Veton en god følelse.

Jobbet utrettelig

Jon Dadi var kanskje Vikings beste i denne kampen. Han jobbet utrettelig, og beveget seg klokt der framme. Han har tydeligvis tatt med seg de gode opplevelsene fra landslagsoppholdet, og ledet an for Viking i dag.

Det negative er at verken Jon Dadi eller Veton er kalde nok i avslutningsøyeblikket. Da vi presset på som verst i starten av annen omgang var det bare svake avslutninger som hindret en tryggere ledelse.

I stedet gikk vi faretruende tomme utover i kampen, og slapp Stabæk inn i oppgjøret. Straffen som Jørgensen forårsaket var en klønete inngripen av en sliten spiller. Kanskje burde Jonevret gjort byttene sine tidligere?

Vikings situasjon og tabellposisjon gjør at en ikke kan forvente champagne-fotball. I dag ble det fryktelig mange enkle feil, men heldigvis var ikke motstander Stabæk mye bedre. Der vi er nå handler det først og fremst om resultat, det vitner også Jonevrets formasjonsendring om.

Eksperimentet på Nadderud var likevel såpass positivt at det bør testes ut mer.

Fortsatt ikke helt trygge

Resultatene i de øvrige kampene gjør at Viking fortsatt ikke er 100 prosent sikre på fornyet eliteseriekontrakt. Tapet til Sogndal i dag gjør likevel at det skal skje utrolige ting om Viking roter seg ned på kvalikplass. Det bikkjeslagsmålet får trioen Sogndal, Brann og Sandnes Ulf ta seg av.

Viking må derimot bygge videre på det positive som ble vist på Nadderud i kveld. Samarbeidet mellom Veton og Jon Dadi kan utvikle seg til å bli den trøsten vi trenger når høstens siste kamper står for døren.

Hva mener du? Fornøyd med omleggingen til 4-4-2? Hvordan opplevde du kampen?