Den tidligere TIL-spilleren dro for en drøy uke siden på et prøvespill til klubben som spiller i League One, nivå tre i landet.

Som iTromsø omtalte forrige tirsdag spilte han blant annet en internkamp der treneren skal ha latt seg imponere.

United-spiller

Dog sliter Barnsley med økonomi, og har gitt Drage beskjed om at de i denne omgang ikke kommer til å signere han.

— Situasjonen endret seg i løpet av oppholdet med tanke prioritering av posisjon da en sentral midtbanespiller ble kalt tilbake etter et lån. Per i dag kan de derfor ikke tilby kontrakt, så vi jobber videre med alternativer både her hjemme og ute, sier Drages agent Kent Karlsen til iTromsø.

Spilleren den er snakk om er Ben Pearson, som ble hentet tilbake til Manchester United etter å ha vært utlånt i høst, trass i at Barnsley sterkt ønsket å beholde den sentrale midtbanespilleren. Han ble ikke mange dagene i United, og er nå solgt videre til Championship-klubben Preston.

Dermed kommer kantspiller Drage til å fortsette jakten på en ny klubb. Kontrakten hans i TIL gikk ut ved nyttår, og det siste halve året var han leid ut til 1.-divisjonslaget Sogndal som i høst tok steget opp i eliteserien. Sistnevnte klubb ønsket Drage med videre, men som iTromsø omtalte i romjula takket han nei.

Video

Trener Johnson hadde flere lovord om den 23 år gamle vingen med en A-landskamp for Norge.

— Han er smart, har fart og kan gå forbi spillere. Det er alltid utfordrende på trening fordi det er over 20 spillere som alle vil imponere. Vi tar video av treningene våre fordi underveis er det vanskelig å få med seg alt, uttalte Johnson til lokalavisen Barnsley Chronicle rett før helga.