Viking-blogger Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage

Etter en litt tafatt start borte mot Mjøndalen hadde mange etterlyst et Viking-lag med mer tæl og vinnervilje. Det fikk vi se i hjemmepremieren mot Tromsø. Innsatsen var upåklagelig fra et revansjesugent hjemmelag.Først og fremst vil denne kampen bli husket som Zymer Bytyqis gjennombrudd i mørkeblå drakt. Han var involvert i veldig mye på sin høyrekant, og kronet det hele med både assist og scoring. Zymer fikk sjansen, og grep den med begge hendene. Det skal bli spennende å se hvordan Jonevret komponerer laget i neste runde hvis Adegbenro er tilbake fra skade.

Ingen tvil

Spillemessig var det lenge en jevn kamp, men to tabber i Tromsø-forsvaret bidro sterkt til hjemmeseier. Først tuppet Magnar Ødegaard Zymers innlegg i nettmaskene, og så sentret Tromsø-keeper Benny Lekstrøm ballen til Veton Berisha som scoret sikkert. Den siste scoringen kom etter at Tromsø tok over banespillet etter pause, og utliknet etter et strålende skudd av Gjermund Åsen.

Fra 2-1 scoringen og ut var det derimot ingen tvil. Viking fikk momentum, og rullet over Tromsø. Det var bare passende at Zymer Bytyqi fikk smelle ballen i mål etter en corner.

Mot Mjøndalen hadde Kristoffer Haugen en svak kamp. I dag syntes jeg han revansjerer seg kraftig. I tillegg syntes jeg Karol Mets viser oss at savnet etter Ingason ikke kommer til å bli så stort. Han opptrer stort sett rolig, og rydder bra opp sammen med kaptein Sigurdsson.

Via pc-skjermen virket det som stemningen var strålende på Viking stadion. Det til tross for at altfor mange tomme seter var synlig på tv-overføringen. La oss håpe at dagens hjemmeseier fører til at mange flere trekker mot stadion neste gang det er kamp på Viking stadion.

Nå er det sure Mjøndalen-tapet i premieren endelig ute av systemet. Det var på tide!

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen?