— FC København er min klubb. Det er der jeg bor i Danmark, og det er den klubben jeg har sett mer enn noen andre, sier Kasper Schmeichel til The Mirror.

Onsdag kveld kommer han på mange måter hjem igjen. Han har spilt mange kamper i Parken i København. 22 landskamper for Danmark siden 2013, men onsdag blir første gang han skal spille på hjemmebane som Leicester-spiller.

Schmeichel er født i København, men tilbragte store deler av oppveksten i England mens pappa Peter stengte buret for Manchester United. Siden har sønnen gått videre til å bli en høyt respektert keeper selv.

— To minutter fra huset mitt

— Stadion er bokstavelig talt to minutter fra huset mitt. Jeg spiller landskamper der også, så jeg kjenner stadion like godt som håndflata mi, sier Schmeichel.

I tilsvarende oppgjør i England for to uker siden, var den danske keeperen grunnen til at de regjerende Premier League-mesterne tok med seg alle tre poengene. Spesielt redningen på skuddet fra Andreas Cornelius gjorde at Ståle Solbakken og hans gutter måtte reise tomhendt hjem fra King Power Stadium.

Schmeichel er sønn av en av de største legendene i dansk fotballhistorie, og har gjennom hele karrieren hatt forventningene som har kommet fra å være sønn av Peter.

Kasper Schmeichel var i knallslag da Leicester og FCK møttes for knappe to uker siden. Foto: Reuters

Veien har vært lang. Han startet i Manchester City, før veien gikk videre til utlån hos Cardiff og Coventry. Videre til opphold i Notts County og Leeds, før han gikk til Leicester foran sesongen 2011/2012.Siden den gang har pilene kun pekt én vei.

Får kritikk

Men når han nå kommer hjem til Danmark er det ikke kun hyllest å få for 29-åringen. Sportssjef Allan Olsen i EkstraBladet, Danmarks største avis, er sterkt kritisk til at den danske keeperen ikke stiller opp for presse og fans på sin retur til hjemlandet.

På pressekonferansen før Champions League-kamper er det vanlig at hovedtrener stiller sammmen med en av spillerne. For Leicester var det Andy King som stilte for kveldens bortelag.

— Jeg vil påsta at hvis Kasper Schmeichel hadde insistert, så hadde Leicester latt han stille på pressekonferansen med glede. Men det ønsket han ikke. Det er det ikke mye klasse over, men styrker bare inntrykket av den irriterende og småfornærmede holdningen Schmeichel har bygget opp over tid, skriver Allan Olsen.

Han mener det er et spesielt øyeblikk når en en dansk spiller kommer til Parken som en markant profil på et gjestende Champions League-lag. Olsen hevder keeperen bare gikk forbi den fremmøtte pressen da lagene møttes i forrige runde.

Olsen stiller følgende spørsmål:

— Hvor er klassen, Schmeichel?

— Vet ikke om det finnes bedre keeper i øyeblikket

Om Schmeichel har fått med seg kritikken er heller uvisst. Han ser heller frem til et spesielt møte med spillere han kjenner godt.

Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha overværte tirsdagens Leicester-trening sammen med Peter Schmeichel. Foto: AP

— Det kommer til å bli fantastisk, og jeg ser virkelig fram til det. Jeg har mange venner som spiller i den danske ligaen, og jeg synes det er gøy å få med seg kamper derfra, sier Schmeichel.Men Andy King, som da faktisk stilte på pressekonferansen, kommer med voldsomme lovord om sin keeperkollega.

— Jeg vet ikke om det finnes en bedre keeper for øyeblikket enn Kasper Schmeichel. Han har vært enestående i to år nå, og han får nok mer anerkjennelse nå som vi spiller på en større scene, sa Andy King på tirsdagens pressekonferanse ifølge danske BT.

Foran kveldens møte leder Leicester gruppa med ni poeng og full pott. FCK ligger likt med Porto i kampen om den andre plassen som gir avansement.

— Vi må ha ti poeng for å få andreplass i gruppa. Vi har en bedre sjanse for å vinne på hjemmebane enn bortebane i Champions League. Det viser statistikken. Vi har en god sjanse til å slå Leicester, sier Ståle Solbakken.