Serien er for lengst avgjort og søndagens hjemmekamp mot Odd er relativt uviktig i så måte.

Men RBK-trener Kåre Ingebrigtsen har store planer om å bruke oppgjøret mot telemarkingene på fornuftig vis.

For på onsdag kommer en kamp av vesentlig større betydning, når Bodø/Glimt gjester Lerkendal i semifinalen i cupen. Den kampen vil Ingebrigtsen stå best mulig rustet til. Derfor kommer laguttaket til Odd-kampen søndag til å preges av det som skal skje bare tre dager senere.

— Ja, det gjør det. Spørsmålet er hvordan det blir preget. Nå har vi rullert mye på laget, og det er kanskje lurt å spille med det laget som skal spille på onsdag.

- Akkurat. Så det kan hende de to lagene blir ganske lik?

— Ja.

Skal øve

Tilnærmingen til kampene kan imidlertid være noe forskjellige. De siste kampene har Rosenborg brukt på å øve seg til det som skal skje neste sesong, og Ingebrigtsen bekrefter at de kommer til å fortsette øvingen mot Odd.

Det betyr at treneren kommer til å sende spillerne sine ekstra høyt i banen, med den defensive faren det fører med seg.

— Vi kommer til å øve på det samme, sier han.

- Det blir muligheter for Odd på søndagen, da?

— Om vi klarer det som vi klarte på Nadderud mot Stabæk (vant 2-0), tar vi luven av dem på det. Vi er bedre enn Odd individuelt, og da skal vi klare å være litt i ubalanse. Vi har bra fart bak, sier Ingebrigtsen.

Fagermo spådde seriefinale

Det skal uansett ikke stå på motivasjonen. Odd er det eneste laget som har påført Rosenborg et serietap i år da laget vant 1-0 i Skien i serieåpningen. I tillegg gikk trener Dag-Eilev Fagermo ut i VG i sommer og spådde at søndagens kamp kom til å bli seriefinalen.

Den spådommen ble en grov bommert, men det er ikke fritt for at Rosenborg-spillerne nok bruker den til å fyre seg litt ekstra opp før oppgjøret.

— Han gikk veldig hardt ut der for noen måneder siden. Jeg vet ikke. Det har vært forholdsvis stille i det siste, sier Ingebrigtsen muntert.

Selv kommer han ikke til å ta i bruk Fagermo-uttalelsene for å få fart på laget sitt.

— Nei, det trenger jeg ikke. Dag-Eilev klarer helt klart best å fyre opp selv, så det trenger jeg ikke. Vi gleder oss til matchen. Odd er et godt fotballag, og ligger på delt sølvplass med Brann. Det er alltid ålreit å møte dem.