KOLSTAD-HALDEN 23-21:

— Jeg fant rett fokus tidlig, og i dag ser jeg omtrent alle skuddene som kommer. Det er enkelte kamper der man virkelig treffer, og så vinner vi i tillegg. Det er deilig, sier Patrick Bols til adressa.no.

Den danske målvakten kom til Kolstad fra Haugaland foran sesongen, og har allerede rukket å gjøre seg bemerket. Mot Halden onsdag kveld endte Bols opp med hele 49 i redningsprosent, blant annet etter en rekke redninger det slett ikke var gitt at han skulle stå for.

Slipper seg løs

Og etter at han hadde stoppet Halden var det dansken selv som satte i gang trampeklappingen på tribunen. Det skjedde til stadighet.

— Publikum er virkelig den åttende mann, ta ikke feil av det. Det er vanvittig viktig. Trondheim har kanskje det beste publikummet i Norge, om ikke det beste. Jeg er så takknemlig for at de heier med, sier Bols, som innrømmer at han har tatt rollen som «forklapper» helt bevisst.

— Det er veldig bra. Det hjelper laget å ha en som er litt smågal, og som ikke har hemningene andre kanskje har. Han slipper seg helt løs, og det gjør det lettere for andre å slippe seg løs, sier toppscorer mot Halden, Håkon Følstad.

Kolstad-spillerne skal holde høyt tempo og spille med stort engasjement.

— Han passer perfekt i det. Patrick har tatt en lederrolle, og det er perfekt, sier Følstad.

Tre tap i fjor

Etter to kamper på rad der Kolstad ikke har maktet å ta med seg to poeng etter nervepirrende sluttminutter, maktet rødtrøyene det endelig mot Halden.

Det var ikke gitt. For Halden slo Kolstad i tre kamper i fjor, og slikt henger i. Og heller ikke kampenm onsdag kveld var uten nerver. For seks minutter før full tid sto det uavgjort 19-19. Men etter en Kolstad-timeout tok Lasse Balstad virkelig ansvar. Han dunket inn to kjappe, og sikret hjemmelaget en ledelse de aldri ga fra seg.

Det betød at trener Stian Gomo kunne glise bredt etter kampen.

— Jeg må jo gjøre det. Vi har ikke for vane å slå Halden, så dette er ganske deilig. I hvert fall med de forutsetningen vi hadde i dag, sier han, og minner om at Mishels Liaba fortsatt ikke er klar etter blindtarmbetennelsen og strekspiller Petur Palsson ble liggende våken med feber i kroppen gjennom natten.

(for abonnenter)

Visste lite om keeperen

Gomo visste lite om keeper Bols før klubben signerte en treårskontrakt med dansken før sesongen.

— Det jeg visste var at han er en engasjert og fysisk målvakt. Mer visste jeg ikke. Jeg hadde sett noen kamper, men det var mye enkeltprestasjoner og lite kollektivt målvaktspill. Det synes jeg vi så i starten her også, men nå stoler han mer på guttene, og plukker baller han ikke gjør så mye for å redde. Det er fordi han har fått en god kontakt med forsvaret, sier Gomo.

Akkurat det mener Bols selv har gått overraskede fort.

— Ja, jeg er faktisk veldig overrasket over det. Men gjengen er bra. Det er en bra gjeng å komme inn i, og da er det ikke vanskelig, sier han.

Byåsens håndballjenter spilte også seriekamp onsdag kveld da de spilte mot Storhamar «hjemme» på Røros. Etter en noe ujevn første omgang satte Byåsen-spillerne opp tempoet etter pause, og vant til slutt hele 31-24.