Gudbrand Skraastad Foto: Arve Hovelstuen Blystad

FØLG DAGENS NM-LØP HER FRA KLOKKEN 1045

Det har vært mye debatt rundt Petter Northugs NM-prioriteringer. Han skal gå 15 kilometer skøyting på Voss i dag. I helga går han langløpet Marcialonga, sammen med blant andre Thomas Alsgaard og brødrene Aukland.

– Petter Northug er viktig

Vangs NM-general Gudbrand Skraastad er på plass på Voss og har fulgt med på NM-debatten. Neste år er det Gåsbu og Vang Skiløperforening som står i fokus.

– NM vil alltid bestå, med eller uten Northug, og NRK vil fortsette å sende. Men det er ingen tvil om at Petter Northug er viktig. Han er den store stjernen i det mannlige langrennssirkuset , sier Skraastad, og fortsetter:

– Jeg tror Northug vil stille i NM neste år med tanke på at det er VM-sesong, og jeg ønsker at han går to distanserenn pluss stafetten. Da kan jo brødrene Northug stille på samme stafettlag. Det hadde vært glimrende PR for Vang og for norsk langrenn. Far John Northug har sagt at dette er mulig å få til, så får vi jobbe for å få til det, sier Skraastad.

Petters brødre, Tomas og Even, er gode langrennsløpere. Tomas er på rekruttlandslget, og har gått i verdenscupen. Even er første års junior, og vant sprinten under norgescuprunden på Lygna.

– Feil prioritering

Skraastad mener Northug burde prioritert annerledes i forhold til NM på Voss.

– Han burde prioritert annerledes i forhold til Marcialonga. Det er min mening , sier Gudbrand Skraastad, og fortsetter:

– Jeg synes det er moro med Marit Bjørgen. Hun har sagt at NM er viktig, og hun skal gå to distanserenn på Voss. Det er god markedsføring og viktig for NM, og ikke minst for norsk langrenn og rekrutteringen, sier Gudbrand Skraastad, som har med seg 13 nøkkelpersoner fra NM-komiteen til Voss.

NM fortsetter fredag, lørdag og søndag med langrenn, kombinert og hopp.