Magnus Moan utenfor Soria Moria tirsdagFOTO: RUNE PETTER NESS Foto: Rune Petter Ness

For første gang i år var Mikko Kokslien inne blant de ti beste etter hoppingen og hadde et reelt håp om seier i dagens konkurranse i Holmenkollen. Japanske Akito Watabe ble imidlertid for sterk og Kokslien måtte ta til takke med 2. plassen.

— En bra dag. Jeg hadde et lite håp om å ta igjen Watabe, men før den siste runden skjønte jeg at det ikke gikk og sparte jeg heller litt på kruttet for å slå Gruber i kampen om 2. plassen , sier Kokslien til Aftenposten.no.

Og å slå Bernhard Gruber klarte han. Østerrikeren prøvde seg i den siste motbakken inne på stadion, men Koksliten svarte på sletta og fikk en komfortabel luke før oppløpet.

- Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre det bra i Kollen og nå har jeg en pallplass, så jeg er veldig fornøyd , sier Kokslien.

Forbanna Moan

En som ikke var like blid var lagkamerat Magnus Moan. Han startet som nummer 27 etter hoppingen og gikk til slutt i mål på en 11. plass.

- Jeg er dritt lei disse plasseringene. Jeg er lei av å kjempe livet av meg for å måtte bli topp ti. Jeg er for god til det. I år har det vært drittkjedelig , fyrte trønderen løs etter målgang.

Hoppingen har ikke stemt denne sesongen og langrennsformen er heller ikke hva den var. Nå vil han bare se fremover.

— Vi får evaluere denne sesongen skikkelig, starte på blanke ark og legge et skikkelig opplegg for neste sesong. Et par nye brikker må på plass og ledelsen sier de har trua på meg og vil ha meg opp der jeg hører hjemme, så jeg må bare jobbe på. Jeg kommer forhåpentligvis styrket ut av dette, sier han.

Nye sjanser i morgen

I morgen er det nye muligheter for både Kokslien, Moen og de kombinertgutta i Kollen når det skal hoppes to omganger i Holmenkollbakken og så gås 15 kilometer langrenn.