Selv om Petter Northug ikke kommer og det ikke skal konkurreres om gullmedaljer denne gangen, venter arrangørene folkefest i Kollen i helgen.

Fredag formiddag opplyste arrangørene at det var solgt 10.000 billetter til konkurransene lørdag og søndag, men forventer at det kommer mange flere.

— Erfaringsmessig så blir 70 prosent av billettene solgt i døra, sier informasjonssjef Mette Habberstad.

Fjorårets VM i Holmenkollen overgikk alle forventinger og det var opp mot 100.000 på plass rundt løypene da de store øvelsene gikk. Så folksomt blir det neppe i helgen, men god stemning og et skikkelig Kollenbrøl skal det likevel bli.

— Det ser bra ut. Det er tydelig at folk har gode minner fra i fjor og vil være med på dette igjen, sier Habberstad.

Har god plass

Lørdag skal herrene gå femmila og det er kombinertøvelse i Holmenkollbakken med 15 km langrenn senere på dagen. Søndag går Therese Johaug, Marit Bjørgen og resten av verdenseliten kvinnenes 30 kilometer før dagen avsluttes med hopprenn med Anders Bardal og Co.

I hoppbakken alene er det kapasitet til nesten 30.000 tilskuere.

- Vi har god plass, så det skal ikke bli noe problem. Med det været som er meldt, så tror vi det kommer masse mennesker , sier Habberstad.

Fredag ligger tåka tykt over Kollen. På programmet står kombinert hopp og 10 kilometer langrenn med blant andre Mikko Kokslien og Magnus Moan. Klokken 13.45 er det kvinnehopprenn i Midtstubakken.