STRØMSGODSET — HAUGESUND 4-0

MARIENLYST: – Vi fikk hull på byllen, sier Kamara etter 4-0 hjemme mot Haugesund og gull i eliteserien 2013. – Og virkelig troen på at dette skulle vi klare.

52 minutter var spilt da Strømsgodset – på sin første reelle målsjanse – tok ledelsen. Jarl André Storbæk fant Kamara med en langpasning. Han tok ned ballen på brystet, løp fra forsvarsspilleren og scoret alene med Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen. 17 minutter sto det 3-0. Da var også gullkampen avgjort.

– For å være helt ærlig, 1-0 målet gikk mest på automatikk. Men det er det absolutt viktigste målet jeg har scoret denne sesongen, sier Kamara.

– Ola går på et veldig tydelig løp. Han viser 100 prosent hvor han vil. Da er det lett å slå på ham også, sier Storbæk.

– Og målet er på langt nær ferdigscora. Det er en god prestasjon av Ola.

– Bedre fysikk

Ti mål har det blitt – på 14 seriekamper – etter at Kamara vendte tilbake til Strømsgodset etter et halvt år i Østerrike (SV Ried) og Tyskland (1860 München).

– Ola Kamara har scoret i alle de virkelig viktige kampene til Strømsgodset, sier trener Ronny Deila og trekker blant annet frem cupfinalen i 2011.

SERIEMESTER: Ola Kamara ga Strømsgodset ledelsen. Foto: NTB scanpix

Selv mener Kamara at de erfaringene han fikk som utenlandsproff har gjort ham til en bedre målscorer.

– Jeg lærte veldig mye av å være utenlands. Jeg har blant annet fått bedre fysikk. I tillegg senker jeg skuldrene litt mer enn jeg kanskje gjorde før.

– Hvordan blir gullfesten?

– Jeg skal leve opp til sangen Godset-unionen har om meg (handler om promotering av whisky på tv-ruta og løpesett som Usain Bolt) og kose meg med en Jack Daniels!