Den nederlanske fotballegenden Wim van Hanegem kommer med skarp kritikk av Manchester United-trener Louis van Gaal. Det er det siste av en lang rekke med verbale angrep på van Gaals metoder den siste tiden.

Van Hanegem har over 50 landskamper for oransjetrøyene. Han var med på VM-laget i 1974 og er svært respektert i det nederlandske fotballmiljøet.

Følg Manchester United — Tottenham direkte her!

Louis van Gaal (t.h.) kritiseres blant annet for behandlingen han gir assistenttrener Ryan Giggs. Foto: Reuters/Jason Cairnduff

− Det jeg hater mest er måten van Gaal behandler Ryan Giggs på. Louis har spilt for Telstar, FC Antwerpen og Sparta Rotterdam. Giggs var en legendarisk fotballspiller. Han fortjener mer respekt enn dette, sier han til den engelske avisen Daily Mirror.

− Feil taktikk

I tillegg til kritikk av van Gaals personalpolitikk, langer den nederlandske fotballegenden ut mot konstante formasjonsendringer. Treneren kom til storklubben før sesongen med et uttalt mål om å spille med formasjonen 3-5-2.

− Jeg aner ikke hva jeg skal tro om treningsmetodene hans lenger, påstår van Hanegem. Han har begynt å tvile på van Gaals tidligere meritter. Den nederlandske treneren har tidligere vært innom Barcelona, Ajax og det nederlandske landslaget.

Wim van Hanegem (t.v.) kritiserer Louis van Gaal. Her som nederlandsk assistenttrener under Dick Advocaat i EM 2004. Foto: REUTERS/Jerry Lampen

— Jeg ser faktisk mange United-kamper, men de har ikke spilt bra en eneste gang denne sesongen. Jeg har ikke sett Louis' stempel på laget, tordner van Hanegem.

Parker-kritikk

Paul Parker vant tre ligatitler med de røde djevlene. I tillegg spilte høyrebacken for England under VM i Italia i 1990. Nå jobber han som fotballekspert for en rekke kanaler. Med et annet yrke hadde ikke Parker orket å se på gamleklubben denne sesongen.

− Hvis jeg ikke hadde jobbet i TV, hadde jeg ikke sett på. Det gjør for vondt, sier han sørgmodig til tabloidavisen The Sun (betalingstjeneste - krever innlogging).

Viktig kamp om Champions League-plass

Til tross for en skuffende sesong av de røde djevlene, Manchester-laget er kun fem poeng bak sin byrival City før søndagens møte med Tottenham. Begge lagene er involvert i den svært viktige kampen om plass i neste års Champions League. Ingen av lagene har deltatt i den prestisjefylte turneringen denne sesongen.

− De neste kampene er veldig avgjørende. Vi møter et veldig godt lag i Tottenham. Det er ingen stor forskjell mellom lagene i toppen synes jeg, sa mannen som er utsatt for all kritikken, van Gaal selv, under fredagens pressekonferanse på klubbens treningsanlegg.

Spurs kunne valgt van Gaal

Tottenham-eier Daniel Levy er mannen som kunne ha klødd seg i hodet over van Gaal-problematikken. Telegraphskrev lørdag at nederlenderen var en av flere som var aktuelle som etterfølger til Tim Sherwood på White Hart Lane.

De valgte imidlertid Souhtamptons Mauricio Pochettino som ny trener.